slawek1919 Napisano 2 Września 2013 Napisano 2 Września 2013 Hej Mam dość trudny do rozwiązania problem. Mianowicie mam kupiony nowy rower, ma on 2 miesiące, jeźdzony raczej mało. Po jakim miesiącu uzytkowania cały napęd zaczął strasznie glośno chodzic podczas pedałowania. Dało sie wytrzymac ale irytowało niemiłosiernie. Kilka dni temu z okolic korby podczas pedałowania, niewazne czy mocno naciskałem na pedał czy słabo, słychac było takie cyk, cyk, które pojawia się praktycznie co zakręcenie pedałem. Wkurzyłem się kupiłem klucze do odkręcania korby i do robty. Porozkręcałem wyjąłem suport, był trochę brudny tam gdzie nachodza na niego pedała, wyczyściłem. Do łożysk nie miałem dostępu, bo nie dało się tego suportu rozkręcic bardziej. Zadowolony skręciłem całośc ale to nic a nic nie pomogło, moze ciut ciszej chodzi, ale i tak jest głośno. Pedała tez rozręciłem wlałem olej gdzie trzeba było, dalej cyka. Juz nie wiem co mam robic, jakies sugestie. Rower to Kellys Magic Master 2013r. Dodam jeszcze ze cała kaseta i przerzutka jak i łancuch są wyjątkowo czyste. Pozdrawiam i czekam na jakąs poradę, z góry dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.