LukLukeLukasz Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 Hej, co prawda poszukuję trekinga, jednak znalazłem coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=3474891678&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Zastanawiam się czy to nie będzie dla mnie dobrym rozwiązaniem, sporo planuję jeździć po szosie / ściezce rowerowej do pracy. Jednak niekiedy zapuszczam się do puszczy bukowej. Zastanawiam się czy po zmianie opon na trekkingowe nie wyszedłby z tego całkiem ok trekking. CZy ta rama nadaje się na trekking czy będzie za słaba? waze 87 kg. Ps. Co sądzicie o ofercie w linku, ile tak naprawde ten rower może byc warty? Czy ze zdjęć wygląda na względnie ok. technicznie? Czy rzeczywiście wart jest 1200 czy coś mógłbym zejść? Pozdr, L Ps. Z racji, że szukam czegoś taniego, zastanawiałem się też przez chwilę nad rowerem z decathlona riverside1, jednak domyślam się, że to poroniony pomysł prawda? Tak q kwestii uścislenia, bo chyba początkowo źle rozumiałem pojecie roweru trekingowego, poszykuję roweru do jazd szybkich po mieście, ale też w lasach, sporawe wzniesienia po nawierzchni "kocie łby" / piasko-żużel. Czy po założeniu kół powiedzmy bardziej terenowych, ale cienkich, będzie ona sprawna poruszać się w lesie i na trasie? Czy rama to wytrzyma?
padre82 Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Ja od dwóch lat jeżdżę Speederem ale w wersji T2. Rama jest bardzo uniwersalna - a charakter roweru zmieniają opony. Może być rowerem na szosę jak i w bardzo lekki płaski teren (ścieżki i szutrowe drogi). Rower ma uchwyty pod bagażniki z przodu i z tyłu - więc na wyprawę też powinien się nadać. Co do ceny - nowy taki kupi się za 1700 do 1800 PLN - więc za używany można negocjować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.