Aron720 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Tak jak w temacie chce kupić siodełko rower mam Kross lvl A2 5 letni i standardowe siodełko niestety się nie nadaje(san marco ponza). Na rowerze robie trasy do 50 km aczkolwiek mam zamiar do 100 robić w tym sezonie jeszcze .PS.Jezdze bez pampersa.
Gość voytec Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Selle Itallia XR - Jest sportowe, twarde i o dziwo bardzo wygodnie. I ma otwor anatomiczny. WTB COMFORT V Sport lub COMP - Wersja COMP jest chybadroższa ale wygodniejsza. Selle Royal Premiu Athletic Freccia - Wygodne siodło trekkingowe. Ponieważ jeździsz w długie trasy polecałby jednak któreś z trekkingowych. Sam jeżdżę też długie trasy na siodle Fizik Gobi XM ale z pampersem. Kiedyś jeździłem bez ale odczułem konsekwencje dość boleśnie
Aron720 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Napisano 18 Sierpnia 2013 Selle Itallia XR - Jest sportowe, twarde i o dziwo bardzo wygodnie. I ma otwor anatomiczny. WTB COMFORT V Sport lub COMP - Wersja COMP jest chybadroższa ale wygodniejsza. Selle Royal Premiu Athletic Freccia - Wygodne siodło trekkingowe. Ponieważ jeździsz w długie trasy polecałby jednak któreś z trekkingowych. Sam jeżdżę też długie trasy na siodle Fizik Gobi XM ale z pampersem. Kiedyś jeździłem bez ale odczułem konsekwencje dość boleśnie A na takich nie bedą się robić odpażenia czy coś ? co do Selle royal patrzyłem na ich stronce że w zależności od postawy na rowerze wybiermy odpowiednio szerokie siodełko(czy jakoś tak). Co do dystansów tak czy siak jak na razie do 50 km mi się jeszcze nie udało dobić jak na razie robie tak po 40 ale tak czy siak aktualne siodełko się nie nadaje co do oferty firmy selle royal widzialem też wersje(dedykowane dla mężczyzn z jakims ergo gel czy jakoś tak warte to uwagi jest?). Nazywało się Ergogel Plugin Athletic
Gość voytec Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 O Ergogel Plugin Athletic się nie wypowiem bo nie używałem ale z opisów wynika że to ciekawa sprawa. Na dystans ~40km to XR fajnie się sprawdza. Kiedy go używałem przejechałem na nim 45km w jedną stronę (w dżinsach ;D ) i było bez żadnych dolegliwości. Siodełko jest elastyczne i pracuje pod ciałem. Otwór w środku zapewnia super wentylację. Niestety udało mi się je ugiąć (uderzyłem w nie kroczem). Pech. W każdym razie wygodniejsze od Gobi XM i patrzyłbym na coś w tym typie (antomiczny otwór). Może ciś z kolekcji Authora albo Accenta. Z Accenta używałem modelu Derry. Całkiem fajnie i tyłek nie piecze po całymdnu jazdy.
Aron720 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Napisano 18 Sierpnia 2013 O Ergogel Plugin Athletic się nie wypowiem bo nie używałem ale z opisów wynika że to ciekawa sprawa. Na dystans ~40km to XR fajnie się sprawdza. Kiedy go używałem przejechałem na nim 45km w jedną stronę (w dżinsach ;D ) i było bez żadnych dolegliwości. Siodełko jest elastyczne i pracuje pod ciałem. Otwór w środku zapewnia super wentylację. Niestety udało mi się je ugiąć (uderzyłem w nie kroczem). Pech. W każdym razie wygodniejsze od Gobi XM i patrzyłbym na coś w tym typie (antomiczny otwór). Może ciś z kolekcji Authora albo Accenta. Z Accenta używałem modelu Derry. Całkiem fajnie i tyłek nie piecze po całymdnu jazdy. Jak na razie jestem skłonny kupić twoją 3 propozycję z poprzedniego post'a wydaje się dosyć rozsądne jak na swoją cene znalazlem za 99 zl . Tak czy siak czego bym nie wybrał da mi ulge podejrzewam(patrząc na to co teraz mam czyli twardą deskę z malutką ilością pianki sportowe mtb). Aha i czy to wcięcie w niektórych siodełkach co się pojawia naprawdę dużo daje czy raczej nie poczuje wielkiej różnicy?
Gość voytec Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 No nie ma co ukrywać że sportowe to deski i na długie dystanse bez pieluchy po prostu się nie da. W każdym razie miłego użytkowania.
Aron720 Napisano 21 Sierpnia 2013 Autor Napisano 21 Sierpnia 2013 No nie ma co ukrywać że sportowe to deski i na długie dystanse bez pieluchy po prostu się nie da. W każdym razie miłego użytkowania. Siodełko dzisiaj zamontowałem jeszcze nie jezdzilem ale wsiadłem to Freccia i ma dziwny profil jak by w dół ;P mam nadzieje że nie bede z niego spadać . Jak pogoda bedzie lepsza to rusze w dluższą trasę jak na razie deszcz;/.
Gość voytec Napisano 22 Sierpnia 2013 Napisano 22 Sierpnia 2013 Kwesita rególacji. Po prostu poluzuj śruby i podnieś nieco tył. Powinno być spoko. PS. Nie regulamin wspomina coś o tym aby nie cytować całego postu pod którym odpowiadamy. Można cytować za to fragment do którego się odnosisz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.