Skocz do zawartości

[Pedały] Shimano PD-A530

arkadiuk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Wam,

Jako, że moje platformy skończyły żywot, zastanawiam się nad przesiadką na SPD. Ważę sporo bo nieco ponad 90 kg. Jeżdzę na XC- głównie rekraacyjnie. Szukam hybrydy platformy z SPD gdyż często jeżdżę z 5cio letnią córą na spacery ( ona na swoim rowerze )i chciałym mieć możliwość założyć na wspomniany spacer zwykłe terkingi bądź sandały ;). Stąd moje pytanie, ma ktoś z was doświadczenie z pedałami PD-A530? da się w miarę wygodnie jeździć na nich w zwykłym obuwiu? 

Pozdr,

Napisano

Użytkuje je od 3 lat, sprawdzają się bardzo dobrze. Często jeżdżę w zwykłym obuwiu i są bardzo wygodne. Trochę denerwujące jest to, że strona z blokiem spd jest podniesiona względem środka osi o ok 0,5cm (względem strony z platformą), przez co mając idealnie ustawioną sztycę pod buty spd, mam wrażenie że "minimalnie" nie dosięgam do pedałów, gdy jadę w zwykłych butach. Mam nadzieję, że opis jest w miarę zrozumiały. Kilkukrotnie znajomi pytali mnie o pedały, mówiąc że zamieniliby swoje 520 i 540 na takie pedały.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...