arkadiuk Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Cześć Wam, Jako, że moje platformy skończyły żywot, zastanawiam się nad przesiadką na SPD. Ważę sporo bo nieco ponad 90 kg. Jeżdzę na XC- głównie rekraacyjnie. Szukam hybrydy platformy z SPD gdyż często jeżdżę z 5cio letnią córą na spacery ( ona na swoim rowerze )i chciałym mieć możliwość założyć na wspomniany spacer zwykłe terkingi bądź sandały . Stąd moje pytanie, ma ktoś z was doświadczenie z pedałami PD-A530? da się w miarę wygodnie jeździć na nich w zwykłym obuwiu? Pozdr,
robertsmu Napisano 11 Sierpnia 2013 Napisano 11 Sierpnia 2013 Użytkuje je od 3 lat, sprawdzają się bardzo dobrze. Często jeżdżę w zwykłym obuwiu i są bardzo wygodne. Trochę denerwujące jest to, że strona z blokiem spd jest podniesiona względem środka osi o ok 0,5cm (względem strony z platformą), przez co mając idealnie ustawioną sztycę pod buty spd, mam wrażenie że "minimalnie" nie dosięgam do pedałów, gdy jadę w zwykłych butach. Mam nadzieję, że opis jest w miarę zrozumiały. Kilkukrotnie znajomi pytali mnie o pedały, mówiąc że zamieniliby swoje 520 i 540 na takie pedały.
arkadiuk Napisano 12 Sierpnia 2013 Autor Napisano 12 Sierpnia 2013 Dzięki za info. Mimo wszystko zdecydowałem się na zakup M520 z "turystycznymi" sh-mt33.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.