Skocz do zawartości

[suport] Problem z odkręceniem.

BadylS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dziś zabrałem się za wymianę korby i suportu. Korbę "zdjąłem" młotkiem, miskę suportu odkręciłem bez problemu, natomiast tej części z łożyskami nie da się w ogóle ruszyć. Boję się, że klucz do suportu zjadę. Co w tym przypadku zrobić? Podgrzać i dalej próbować?

Napisano

Zawsze możesz spróbować najpierw mniej inwazyjnej metody i zaaplikować jakiś środek penetrujący, np. WD40, zostawić na noc i kolejnego dnia spróbować ruszyć.

Napisano

Tylko pamietaj, ze od strony korby z blatami jest lewy gwint !, czy li odkrecasz w druga strone, moze prubujesz krecic w ta samo strone co odkrecales miske, i dlatego ten problem, bo jesli tak to faktycznie ja dokrecasz. Pytam bo moze robisz to poraz pierwszy i nie wiesz o tym.

Napisano

Primo- właściwe kierunki odkręcania.

Secundo- klucz wkręcić w imadło, kręcić ramą; druga osoba może asekurować klucz, żeby nie zsunął się z zębów suportu.

Napisano

Udało mi się w końcu odkręcić suport. Klucz zablokowałem, żeby nie spadł ściskiem stolarskim (chyba tak się to nazywa) plus przedłużenie klucza o jakieś 70 cm.

Dziękuję za porady, pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...