Micen Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam Posiadam rower Kellys Coach 2010 - taki trekking 28'. Z racji terenu gdzie mieszkam aktualnie okazało się, że 30 % jazd to asfalt a reszta to ścieżki, lasy, piach. Wymieniłem oponki szybko na Author Rolling Stone Cross 700 x 42C, już było nieźle i zacząłem za dużo czytać forum. Doczytałem, że mój amor SunTour Nex 4110 v2 jest, delikatnie mówiąc, cienki (jedna sprężyna z prawej strony) ... i może być przyczyną mojego ostatniego upadku po wjechaniu w dziurę w lesie, a przy wadze 100kg było to niemiłe. Zastanawiam się, czy zmiana na modele z http://www.eurobike.pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/nrx będzie dla mnie odczuwalna ? Chciałbym model do 500zł, rower sam serwisuję. Poprawi się tłumienie? Nie chciałbym zmieniać roweru, mogę go modernizować w sposób niezauważalny dla żony :-) Kto model by mi wystarczył? A może NCX? Kolejne pytanie przy okazji - kupić bez pivotow i założyć hydraulik?
jasiupierwszy Napisano 5 Sierpnia 2013 Napisano 5 Sierpnia 2013 Tu masz dobre ceny NRX-a - Suntour NRX
Micen Napisano 5 Sierpnia 2013 Autor Napisano 5 Sierpnia 2013 Fakt, lepsze duzo. Ale czy to cos zmieni? Teraz przesmarowalem mój właśnie i widzę brak płynnej pracy, czuję sprężynę. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Micen Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Napisano 7 Sierpnia 2013 Up! Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.