xawaxus Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Witam. 2 dni temu w jakiś sposób odpadł mi korek od blokady skoku amora Suntour XCM v2. Dzisiaj cudem udało mi się go znaleźć, leżał sobie lekko przykryty trawą w miejscu postoju (tymbardziej nie wiem jak odpadł). Problem tylko jak go teraz założyć. Jak go zwyczajnie wkładam i zaczynam kręcić to nic się nie dzieje, ani trochę nie zmienia się skok. Może odpadło coś jeszcze? zdjęcia: http://www.iv.pl/images/77420610322141176623.jpg http://www.iv.pl/images/92238052984935465437.jpg pozdrawiam dzięki
Sami12 Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 No raczej, że odpadło. Poszukaj metalowej części z wyszukiwaczem metalu czy cos czy wieelkim magnesem lepiej. Powinien byc tam rowniez taki długi na ok. 4 cm kawałek metalu, ktory jak widzisz wchodzi do srodka tego amortyzatora w korek.. Masz tam miejsca na imbusa takie jakby, ta czesc ci wypadla ktora przenosi sile krecenia pokretlem na blokade skoku.
Centek Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 Ja tam widzę jakieś gniazdo na imbus - włóż tam klucz i sprawdź czy blokuje po przekręceniu i blokuj kluczem w razie potrzeby. Jak nie potrzebujesz to zmontuj to na gumie do żucia i zapomnij o blokadzie Jak dobrze widzę to najwyraźniej ułamał się w środku tego niebieskiego kapsla ten heksagonalny wypust Być może jeszcze czegoś brakuje - nie wiem nie miałem xcm z blokadą PS: masz + za avatar z pryzmatem też słucham
xawaxus Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 Cholerka, wróciłem się i nic nie znalazłem ;( Kluczem można tylko odkręcić śrubę co nie pomaga :/ A w korku nic nie ma złamanego. Cóż począć? - pyta fan dobrej muzyki pozdrawiam
Centek Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 http://www.toma-versand.com/products/Fahrrad-Teile/Gabeln-Daempfer/Gabel-Daempfer-Zubehoer/Suntour-Abdeckkappenunit-SR-Suntour-Lock-out-re-fuer-SF11-XCM-V3-HLO.html fajne ceny mają nic tylko przesiadaj się na rock shoxa ceny podobne ale jakość wykonania i trwałość o wiele lepsza Prawdopodobnie brakuje tego elementu z trybikami bo pozostałe widzę masz. Tak czy siak kręcenie imbusem chyba powinno coś dać spróbuj o rozmiar mniejszy niż gniazdo tej śruby albo głębiej go wsadź.
xawaxus Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 40 euro ghaha.. nigdy Przynajmniej już wiem czego szukać, jutro się tam znowu przejadę (na szczęście niedaleko). Z imbusem było tak, że go odkręciłem a potem żeby znowu wkręcić musiałem wcisnąć amor i dopiero wtedy można było przykręcać. Pokombinuję coś jeszcze jutro, dzięki
Centek Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 chwile jeszcze pomęczyłem temat i znalazłem video: musisz szukać tego brakującego elementu i pytanie jak to się stało, że kapsel Ci odleciał...
xawaxus Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 to w takim razie chyba jeszcze odpadła mi ta nakrętka która u niego jest srebrna... ranyyy dzięki jeszcze raz
Centek Napisano 4 Sierpnia 2013 Napisano 4 Sierpnia 2013 nie panikuj - nakrętka na filmie jest srebrna bo jest z amelinium a amor to nie Twój model u Ciebie jest plastikowa z dziwnymi wypustkami bo nie chcieli żebyś mógł serwisować amortyzator zwykłymi narzędziami
xawaxus Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Napisano 4 Sierpnia 2013 z tym, że pamiętam że takie coś miałem i od początku myślałem że jeszcze czegoś brakuje po bokach :/ ale to chyba nie jest niezbędna część, najbardziej mi teraz na tamtym elemencie zależy
xawaxus Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Napisano 7 Sierpnia 2013 więc tak: nic już tam nie znalazłem i nie da rady nic zrobić kombinując imbusami ktoś ma może jeszcze jakieś pomysły? dzięki pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.