Skocz do zawartości

[siodło] WTB Volt

popeye1989

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

stoje przed kupnem nowego siodła, które ma być wygodniejsze od mojego obecnego fabrycznego siodła z Mesy GS.

Słyszałem mnóstwo pochlebnych opinii o siodłach WTB. Podoba mi się Volt. Możecie mi powiedzieć czy różni się od Volt Race i Volt PRO poza ceną? Waga nie jest dla mnie istotna. Siodło ma być wygodne i w miare ładne, tzn klasyczny wygląd bez jakiś ekstra napisów i obrazków.

Może polecicie mi jakiś inny produkt WTB lub innej marki godny polecenia?

Pozdrawiam!

Napisano

Ja posiadam WTB Rockets i jestem bardzo zadowolony ,jest co prawda ciekawe ale bardzo wygodne.

Z WTB ciekawym siodle jest również Silverado i pewnie w przyszłym sezonie na nim będę śmigał.

jaki masz budżet?

z tanich lekkich fajne jest Velo Prolite .

Napisano

hmm, budżet... no ile trzeba to wydam ale tak ze zdrowym rozsądkiem. Mój rower to nic specjalnego więc nie wypada pchać w niego siodła za 300zł ;-) hehe.

WTB widze, że za +/- 100zł można mieć więc powiedzmy, że taka cena mi odpowiada. Na wagę też nie zwracam bardzo uwagi gdyż wiem, że waga=pieniądz a odchudzenie o 50-100g i tak nic nie da przy moim ciężkim góralu.

Silverado też wizualnie mi się podoba. Cenowo jak Volt.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

@popeye1989: kupiłeś w końcu Volt'a? Jakieś wrażenia?

(sam mam Pure V Pro ale ciut za szerokie (obciera), i jak dla mnie, wcale szału nie robi - tyłek odczuwalny po 4h jazdy z pieluchą, stąd spróbował bym Volta Race bo Pro ma paskudny kolor)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...