Skocz do zawartości

[1700-2000] jaki rower crossowy?

skizzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam 182 cm wzorstu i 72 kg, szukam roweru crossowego, niestety nie znam się na osprzęcie. Znalazłem podobny temat http://www.forumrowerowe.org/topic/143064-1800-2300cross-wygodna-pozycja/ ale niestety tam autor postanowił dodać sporo do budżetu i rozmawiają o droższych rowerach. Oczywiście rowery nie muszą być z najnowszych serii 2013, że sam jestem dość lekki dobrze by było aby rower nie był za ciężki.

To co udało mi się znaleźć jak na tem moment to:

-kross Evado 3.0 z 2012 - około 1800 zł ( ten model z 2013 niezbyt mi się podoba)

-Merida crossway 100-D 2012 - około 1900 zł ( chyba najładniejszy ze wszystkich jak dla mnie i tańszy niz z 2013)

- Unibike Viper GTS -  około 2000 zł - trochę ciężki bo aż 15 kg

-może coś z kellus'a Axis, Saphix czy Coach

Oczywiście jeśli jest coś z lepszym osprzętem w tej cenie jestem otwarty na propozycję.

Pozdrawiam

Napisano

Mam 182 cm wzorstu i 72 kg, szukam roweru crossowego, niestety nie znam się na osprzęcie. Znalazłem podobny temat http://www.forumrowerowe.org/topic/143064-1800-2300cross-wygodna-pozycja/ ale niestety tam autor postanowił dodać sporo do budżetu i rozmawiają o droższych rowerach. Oczywiście rowery nie muszą być z najnowszych serii 2013, że sam jestem dość lekki dobrze by było aby rower nie był za ciężki.

To co udało mi się znaleźć jak na tem moment to:

-kross Evado 3.0 z 2012 - około 1800 zł ( ten model z 2013 niezbyt mi się podoba)

-Merida crossway 100-D 2012 - około 1900 zł ( chyba najładniejszy ze wszystkich jak dla mnie i tańszy niz z 2013)

- Unibike Viper GTS -  około 2000 zł - trochę ciężki bo aż 15 kg

-może coś z kellus'a Axis, Saphix czy Coach

Oczywiście jeśli jest coś z lepszym osprzętem w tej cenie jestem otwarty na propozycję.

Pozdrawiam

Cześć, wczoraj kupiłem Vipera. Evado waży prawie tyle samo.

Vipera powinieneś móc jeszcze trochę stargować i mieć go plus minus w cenie meridy (albo z gratrisami w postaci akcesoriów, przeglądu itp..). Viper ma osprzęt Deore/Alivio a Kross i merida jedną półkę niżej. Viper ma dopuszczalną masę całkowitą 140kg a kross 100 - przy twojej wadze raczej to nie będzie raczej robiło różnicy (o ile nie wrzucisz na bagaznik/sakwy lub fotelik dziecięcy więcej niż 15kg.) ale moim zdaniem świadczy o jakości ramy.

Napisano

Cześć, wczoraj kupiłem Vipera. Evado waży prawie tyle samo.

W jakiej cenie kupiłeś swojego ? jeśli jakaś korzystna oferta w sklepie internetowym to mozesz przesłać linka na pw

EDIT:

W sumie jeszcze pytanie czy jest duża różnica między tradycyjnymi hamulcami, a tymi tarczowymi bo akurat ten Unibike ma v-brake

Napisano

jak można też bym chciał namiary na sklep gdzie UNI Vipera można kupić. ciężko go teraz znaleźć.

zapytam dodatkowo jak wygląda gwarancja w przypadku zakupu online ? są autoryzowane serwisy czy trzeba odsyłać ?

Napisano

Kupowałem w sklepie stacjonarnym "Zawsze rowery" w Łodzi i obiecałem się nie chwalić ceną ale polecam to miejsce ;)

W http://www.bikepark24.pl/ chcieli mi dać większy rabat, ale sporą część zabrałyby mi koszty przesyłki. Rowery wysyłają kompletnie złożone, więc z gwarancją nie ma problemu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ostatecznie kupiłem Unibike Viper GTS. Miałem brać już meridę crossway 100-v z 2012, ale na żywo nie podobała mi się wizualnie i w końcu kupiłem unibike. Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...