sussel Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Witam Moj pierwszy posta na forum, wiec witam Was i zwracam sie z prosba o rade. Rower:29 er Kolo: piasta 15mm z przejsciowka na 9mm Amortyzator mocowanie 9 mm rura sterowa 1.1/8 Hamulce tarczowe XT tarcza Xt Pytanie brzmi: Brakuje mi sztywnosci i tarcza obciera przy skretach Czy istnieje przejsciowka z 15mm na 9mm pod os dt swiss thru bolt? (tymczasowe rozwiazanie) Czy wymienic piaste pod taka os? Czy wreszcie porozgladac sie za amotyzatorem (dlatego post w tej czesci forum) na 15mm osi? I najwazniejsze, bylbym wdzieczny nie lada za jakies propozycje takich amortyzatorow do 1500pln Wymiana ramy nie wchodzi w gre:) Pozdrawiam i licze na wyrozumielosc oraz pomoc
Leniu Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Jeżeli nowy amortyzator to ja polecam epicona...ma takiego co prawda 26" ale jestem bardzo zadowolony http://www.eurobike.pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/epicon nie napisałeś jaki masz amortyzator i jaki jest styl Twojej jazdy... tarcza prosta? dobrze to wszystko jest skręcone przez tą przejściówkę? kiedyś widziałem wątek o podobnym przypadku...poszukaj
Mod Team durnykot Napisano 31 Lipca 2013 Mod Team Napisano 31 Lipca 2013 Z ciekawości zapytam- jaki masz obecnie amorek? Koło zaplecione prawidłowo? Szprychy naciagnięte? QR jakiś normalny czy "wylajtowany" Przejściówka z 15mm na 9mm nie ma luzów?
sussel Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 Jeżeli nowy amortyzator to ja polecam epicona...ma takiego co prawda 26" ale jestem bardzo zadowolony http://www.eurobike.pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/epicon nie napisałeś jaki masz amortyzator i jaki jest styl Twojej jazdy... tarcza prosta? dobrze to wszystko jest skręcone przez tą przejściówkę? kiedyś widziałem wątek o podobnym przypadku...poszukaj Tarcza nowa, prosta(tak mi sie wydaje:). Amortyzator recon silver kupiony nowy. Generalnie 80% jezdze po sciezkach lesnych, reszta to dojazd do lasu:) Pozdrawiam Z ciekawości zapytam- jaki masz obecnie amorek? Koło zaplecione prawidłowo? Szprychy naciagnięte? QR jakiś normalny czy "wylajtowany" Przejściówka z 15mm na 9mm nie ma luzów? Amor: recon silver Te rzeczy wyeliminowalem:) a raczej znajomy z serwisu.Naciag i zaplot na moja wiedze prawidlowy. Przejsciowka nowa, brak luzow, zacisk dt swiss rws
Mod Team durnykot Napisano 31 Lipca 2013 Mod Team Napisano 31 Lipca 2013 Jaką masz piastę? Masz możliwość założenia innego koła? Trochę powątpiewam w aż tak niską sztywność Recona. bylbym wdzieczny nie lada za jakies propozycje takich amortyzatorow do 1500pln Manitou Tower- trochę przekracza budżet,ale IMO warto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.