Skocz do zawartości

[amortyzator] Sztywnosc amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Moj pierwszy posta na forum, wiec witam Was i zwracam sie z prosba o rade.

Rower:29 er

Kolo: piasta 15mm z przejsciowka na 9mm

Amortyzator mocowanie 9 mm rura sterowa 1.1/8

Hamulce tarczowe XT tarcza Xt

Pytanie brzmi:

Brakuje mi sztywnosci i tarcza obciera przy skretach

Czy istnieje przejsciowka z 15mm  na 9mm pod os dt swiss thru bolt? (tymczasowe rozwiazanie)

Czy wymienic piaste pod taka os?

Czy wreszcie porozgladac sie za amotyzatorem (dlatego post w tej czesci forum) na 15mm osi? I najwazniejsze, bylbym wdzieczny nie lada za jakies propozycje takich amortyzatorow do 1500pln

Wymiana ramy nie wchodzi w gre:)

Pozdrawiam i licze na wyrozumielosc oraz pomoc

• Mod Team
Napisano

Z ciekawości zapytam- jaki masz obecnie amorek? Koło zaplecione prawidłowo? Szprychy naciagnięte? QR jakiś normalny czy "wylajtowany" Przejściówka z 15mm na 9mm nie ma luzów?

Napisano

Jeżeli nowy amortyzator to ja polecam epicona...ma takiego co prawda 26" ale jestem bardzo zadowolony

http://www.eurobike.pl/sr-suntour/amortyzatory-przednie/epicon

nie napisałeś jaki masz amortyzator i jaki jest styl Twojej jazdy...

tarcza prosta? dobrze to wszystko jest skręcone przez tą przejściówkę? kiedyś widziałem wątek o podobnym przypadku...poszukaj

Tarcza nowa, prosta(tak mi sie wydaje:). Amortyzator recon silver kupiony nowy. Generalnie 80% jezdze po sciezkach lesnych, reszta to dojazd do lasu:)

Pozdrawiam

Z ciekawości zapytam- jaki masz obecnie amorek? Koło zaplecione prawidłowo? Szprychy naciagnięte? QR jakiś normalny czy "wylajtowany" Przejściówka z 15mm na 9mm nie ma luzów?

Amor: recon silver  Te rzeczy wyeliminowalem:) a raczej znajomy z serwisu.Naciag i zaplot na moja wiedze prawidlowy.  Przejsciowka nowa, brak luzow, zacisk dt swiss rws

• Mod Team
Napisano

Jaką masz piastę? Masz możliwość założenia innego koła?

Trochę powątpiewam w aż tak niską sztywność Recona. 

bylbym wdzieczny nie lada za jakies propozycje takich amortyzatorow do 1500pln

Manitou Tower- trochę przekracza budżet,ale IMO warto. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...