Skocz do zawartości

[Rower] Trek Madone 3.1

Andriey87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Miałem pierwotnie kupować na alu ale jest dobra promocja :)

Rower kosztuje 7999 zł, po upuście jest 6200 zł, dodatkowo do kompletu na przód przerzutka shimano 105 z tiagry.

Ale zapytam bo to moja pierwsza szosa, warto? :)

Specyfikacja http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/road/race_performance/madone_3_series/madone_3_1_h2_compact/#/pl/pl/model/details?url=pl/pl/bikes/road/race_performance/madone_3_series/madone_3_1_h2_compact

Napisano

Za tę cenę miałbyś używkę na karbonie i ultegrze, a nawet może na dura ace. Ja po znajomości kupiłem rower za 3500 zł z ramą alu, inne części karbon plus dura ace.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam.

Miałem pierwotnie kupować na alu ale jest dobra promocja :)

Rower kosztuje 7999 zł, po upuście jest 6200 zł, dodatkowo do kompletu na przód przerzutka shimano 105 z tiagry.

Ale zapytam bo to moja pierwsza szosa, warto? :)

Specyfikacja http://www.trekbikes.com/pl/pl/bikes/road/race_performance/madone_3_series/madone_3_1_h2_compact/#/pl/pl/model/details?url=pl/pl/bikes/road/race_performance/madone_3_series/madone_3_1_h2_compact

Rozejrzyj się, Ten rower ma niezłą ramę, ale słabe komponenty - nie podoba mi się takie mieszanie wszystkiego by oszczędzić na cenie. Wkrótce wszyscy zaczną opuszczać, a za 1500 euro można naprawdę wyrwać coś przyzwoitego. Chyba, że chcesz kupować w stacjonarnym i tylko ten Trek wchodzi w grę

Napisano

W budżecie 6 k możesz kupić albo używkę na karbonie i Dura Ace /Ultegra lub jeśli chcesz nowy rower to bierz ten .

Napisano

Używany nie wchodzi w grę. 

Jeżeli chodzi o komponenty to już na starcie montuję przednią przerzutkę Shimano 105 i korbe 105, tylko ta kaseta Tiagry, ale chyba nie razi? :D

Napisano

Ta, Kanionów nie ma póki co, Radona tego od  MichaelD również nie ma.

Po drugie wolę mieć na miejscu sklep w razie jakby coś się działo. Najważniejsze że z włókna, z czasem upgrady się porobi ;) Zdam relacje, jutro ide po odbiór! Dzięki za odpowiedzi

P.S.

Wziąłem 56 cm ramę ze względu na krótką nogę 83 cm przy wzroście 180, dobry wybór? :D

Napisano

Jest i ona... piękna Madonna :D Wiecie co? z przesiadki MTB na szosę... coś nieprawdopodobnego, miałem wrażenie (czekam na licznik) że jechałem nie mniej niż 30 km/h w mieście bez większego trudu na blacie 52. 

Pozdrawiam :)

Napisano

Jest i ona... piękna Madonna :D Wiecie co? z przesiadki MTB na szosę... coś nieprawdopodobnego, miałem wrażenie (czekam na licznik) że jechałem nie mniej niż 30 km/h w mieście bez większego trudu na blacie 52. 

Pozdrawiam :)

Zatem witamy w gronie szosowców. Szerokości :) i żeby noga podawała jak należy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...