Skocz do zawartości

[Przednia przerzutka] Jaka będzie pasować

Dolat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poszukuję przedniej przerzutki do napędu 2x10 z blatami 28/42 z mocowaniem e-type.

Z tego co znalazłem na stronie Shimano jedyna przerzutka, która "oficjanie" pasowałaby do mojego napędu to XTR.

Jako że chciałbym wydać znacznie mniejsze pieniądze niż prawie 300zł na przednią przerzutkę. Chcę się spytać czy pasowałaby np. przerzutka SLX do napędów 3x10, która obsługuje największy blat właśnie 42, bo niestety XT do 2x10 obsłuży jednie 40-zębowy blat.

Z góry dziękuję za odpowiedź. 

Napisano

Szkoda ze nie chcesz wydac bo to naprawdę dobry naped. Ewentualnie ja bym wzial SLX. Jezdzilem i bardzo, bardzo przyjemnia. SLX ma e type i maksymalny blat ma 42.
Tak z ciekawosci to jaka masz kasete?

Napisano

Ja probowalem użyć SLX 3x9 direct Mount do napędu 2x10 i było słabo. Działać działała ale obcierala i była znacznie za wysoko w stosunku do dużej tarczy - obniżyć niżej się nie dało bo to direct Mount. Kupilem w końcu XT dedykowana do 2x10 i to zalatwilo sprawę...

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk 4 Beta

Napisano

Kasete mam 11-34 XT. Wydałbym te pieniądze, gdyby nie to, że najprawdopodobniej będę zmieniał w przyszłym roku ramę i przerzutka już mi się do niczego nie przyda.

Szkoda ze nie chcesz wydac bo to naprawdę dobry naped. Ewentualnie ja bym wzial SLX. Jezdzilem i bardzo, bardzo przyjemnia. SLX ma e type i maksymalny blat ma 42.
Tak z ciekawosci to jaka masz kasete?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...