Skocz do zawartości

Malowanie ramy i usunięcie chromu z pochromowanych elementów.

NexuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na pierwsze rzut oka forum nieprzyjemne. Pierwszy mój temat został usunięty choć nie wiem z jakiej dokładnie przyczyny. Żadnego powiadomienia żebym coś zmienił tylko ######ut (przepraszam za brzydkie słownictwo) i do kosza. Cóż, może nazwa tematu- zmieniłem ją. Jak zły dział to proszę o przeniesienie, a nie od razu do kosza... Podobnego wątku nie znalazłem. A jak znowu wyląduje w koszu to podziękuję i poszukam innego forum.  :036:

Tutaj kopia poprzedniego tematu:

Witam. Postanowiłem odnowić mój rower. Chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy. A więc tak:

1. Czy mogę pomalować aluminiową ramę (po wcześniejszym wygładzeniu i zmatowieniu papierem) podkładem akrylowym + lakier połysk (wszystko w sprayu firmy MOTIP)? Dodam iż nie jeżdżę jakoś ekstremalnie, tylko przeważnie po asfalcie, czasem polna droga więc raczej nie musi być to tak wytrzymałe jak malowanie proszkowe.
2. Czym usunąć chrom z klamek hamulców, kierownicy itp? Wystarczy papier ścierny i cierpliwość? :)
3. Czy jakbym pomalował wszystko tymi sprayami to muszę kłaść lakier bezbarwny czy dla takiego "lekkiego" użytkowania wystarczy sam lakier główny?

Wszystko chcę zrobić w miarę tanio ;)

Tutaj macie linki do sprayów:
lakier czarny połysk (do kierownicy, klamek, felg i innych pierdółek): http://www.klakiernik.pl/Lakier_Czarny_Polysk_MOTIP_Spray_500ml-189.html

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc :)
Napisano

Skoro zawitałeś na forum, to zacznij od lektury jego regulaminu. Nie będziesz potem zdziwiony. A informację o możliwych przyczynach usunięcia tematu, masz poniżej.

Temat został usunięty.

Prawdopodobna przyczyna usunięcia:
- pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu
- podobny temat już istnieje
- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.

Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...