kaspri Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Witam, mam problem z hmaulcami avid juicy 3 (z sezonu 2010). Otóż nie wiem jak, ale straciłem jedną część, odpowiedzialną za trzymanie klocków w tylnym hamulcu (widać na załączonych zdjęicach, najpierw hamulec przedni - wszystko jest, potem tylni i brak metalowej części). Ponadto w tym tylnym zacisku jeden tłok jest cofnięty (tez jest na zdjęciu), co powoduje wysuwanie się jednego klocka. Mimo to, hamulec działa tak jak działał. Czy jest szansa otrzymać gdzieś taką część, czy trzeba cały zacisk kupić? Bezpiecznie jest jeździć z czymś takim, czy nie? ma ktoś jakieś doświadczenie co z czymś tkaim zrobić?
TrzecieKolo Napisano 23 Lipca 2013 Napisano 23 Lipca 2013 Można to kupić, np tu (pierwszy lepszy link z google) http://rowerowy.com/sklep/narzedzia_serwis/serwis_hamulcow/avid/prod/pad_retainer Tłoczki oba powinny chodzić równo, musisz tam przeczyścić wszystko, potrafią się zapiec, norma. Ah, i zapomniałem napisać, że zanim zaczniesz zabawę z tłoczkami to wylej cały płyn hamulcowy i upewnij się że wiesz jak przelać płyn i że masz do tego zestaw
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.