Skocz do zawartości

[<800zł] rower do miasta dla dużego faceta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie to mój pierwszy post na forum.

Chciałbym poradzić się w kwestii zakupu (a w zasadzie wymiany) roweru.

Mam w tej chwili górala Giant GSR200. na 20 calowej ramie, koła 26", rower ten jest dla mnie za mały, przynajmniej takie mam wrażenie. Mam 189cm wzrostu i ważę 90kg.

Chciałbym przesiąść się na używany na rower miejski na kołach 28 (będzie służył do jazdy prawie wyłącznie po utwardzonej nawierzchni - ścieżki rowerowe, asfalt, sporadycznie 500metrów w lekkim terenie) proszę doświadczonych kolegów o radę jakiego roweru szukać, zależy mi na tym żeby rower miał przerzutki w tylnej piaście i osłonę łańcucha, może mieć ramę typu unisex ale nie jest to priorytet (być może kiedyś będę woził córkę w foteliku i byłoby łatwiej wsiadać i zsiadać) no i oczywiście żeby odpowiadał moim gabarytom.

Jednocześnie chciałbym zapytać czy jest sens poszukiwać wygodnych zdawałoby się rozwiązań typu dynamo w piaście czy hamulce w piastach i na co jeszcze zwrócić uwagę?

Nadmieniam że jestem niedoświadczonym rowerzystą, tego Gianta którego mam kupiłem nowego kilkanaście lat temu i od tej pory przejechałem nim nie więcej niż 500km z czego 200km w tym sezonie i złapałem bakcyla. 

Przy okazji, za ile takiego GSR200 można sprzedać. Rower wygląda jak nowy, ma jeszcze oryginalne naklejki sklepu, opony z nienaruszonymi kolcami, tak jak mówiłem przejechał nie więcej niż 500km, zawsze przy dobrej pogodzie i całe swoje życie był garażowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...