Dubler Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Mam 64kg i 178cm wzrostu i kupiłem unibike evolution. Przy zmianie biegów gdy robię duży nacisk na pedały (lub kiedy jeździ cięższa o 30kg osoba to cały czas) zmiana przednich biegów (chociaż tylnych w zasadzie też), jest bardzo nieregularna. Trochę strzela (if you know what I mean) i jest nie gładka. Przy małym nacisku na pedały wszystko jest ok. Czy tak powinno być? Myślałem że rower za prawie 2500zł będzie troszkę bardziej "gładki"...
Mod Team Maniak Napisano 15 Lipca 2013 Mod Team Napisano 15 Lipca 2013 W samochodzie masz coś takiego jak sprzęgło, rozłączasz napęd zanim zmienisz bieg, w rowerze masz sprzęgło w nogach, musisz trochę zluzować parcie i zmieniać pod mniejszym obciążeniem bo normalną sprawą jest że po pełnym obciążeniem łańcuch strzela zmieniając zębatki. Owszem po to są nacięcia na koronkach itp aby poprawić prace pod obciążeniem ale jednak strzelanie nie jest niczym niezwykłym i skutkuje podwyższonym zużyciem napędu. Gdybyś usłyszał jak strzela xtr shadow przy zmianie biegów to nie miałbyś uwag do swojego napędu.
Dubler Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 w rockriderze siostry ani unibike'u flite kolegi wszystko jest cichutkie. Przebieg ma dopiero 60km, nasmarowany w serwisie
Mod Team Maniak Napisano 15 Lipca 2013 Mod Team Napisano 15 Lipca 2013 Być może przerzutki wymagają dodatkowej regulacji, w nowym rowerze układają się pancerze i lekko naciągają linki, szybko trzeba nanieść drobne poprawki, udaj się na regulację w ramach gwarancji jeśli taką posiadasz.
Dubler Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Powinienem to zrobić już teraz (po 4 dniach od zakupu) Czy nie katując pojeździć jeszcze kilka dni? Sklep sugerował serwis po 2 tygodniach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.