Skocz do zawartości

[do 1300] do jazdy po mieście i po lesie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję roweru do jazdy po mieście i ewentualnie po leśnych ścieżkach. Mam 170 cm i 93 kg. Myślałam nad giant revel 5 w, kross evado 1.0 i romet orkan 1.0 lub 2.0 (trochę przekracza budżet). No i ewentualnie fotla devesa. CZy któryś z nich warto kupić, czy może jakiś inny? Chodzi mi o rower damkę. Nie wiem jaki rozmiar kół będzie lepszy 26 czy 28, w każdym sklepie mówią co innego.

Napisano

Lazaro senatore odpada - nie chcę roweru z wygiętą ramą o miejskim wyglądzie ;) Ten drugi nawet mi się podoba, ale czy to lasu się  będzie nadawał? Czy te opony nie są za cienkie? Te rowery które wymieniłam nie są dobre? Jeśli kupię rower przez allegro to gdzie potem mam szukać serwisu?

Napisano

Nic więcej mi nie doradzicie?

Witam, widze że jesteś z Gdyni. Chyba dobrym rozwiązaniem byłby spacer do jakiś sklepów z rowerami i przymiarka :) Co do Krossa Evado 1.0 to czytałem na tym forum, że dopuszczalna masa całkowita dla tego bajka to 100 kg więc chyba odpada przy twojej wadze.

Sam się rozglądam za rowerkiem i na razie szukam - w oko wpadł mi eurobike cross trial 0.1 - gdzie dmc jest 130 kg (info od producenta). Na razie spróbuje poszukać go w sklepach w Radomiu :). pzdr

Napisano

Witam, widze że jesteś z Gdyni. Chyba dobrym rozwiązaniem byłby spacer do jakiś sklepów z rowerami i przymiarka :) Co do Krossa Evado 1.0 to czytałem na tym forum, że dopuszczalna masa całkowita dla tego bajka to 100 kg więc chyba odpada przy twojej wadze.

Sam się rozglądam za rowerkiem i na razie szukam - w oko wpadł mi eurobike cross trial 0.1 - gdzie dmc jest 130 kg (info od producenta). Na razie spróbuje poszukać go w sklepach w Radomiu :). pzdr

Ja już byłam w chyba wszystkich sklepach rowerowych w Gdyni, ale dalej nie wiem co mam wybrać, sprzedawcy wcisną wszystko byleby sprzedać towar. Kross Evado faktycznie odpada, strasznei ciężko znaleźć informacje nt dopuszczalnej wagi.

Napisano

Lazaro senatore odpada - nie chcę roweru z wygiętą ramą o miejskim wyglądzie ;) Ten drugi nawet mi się podoba, ale czy to lasu się  będzie nadawał? Czy te opony nie są za cienkie? 

Ja mam rower trekngo, zona i corka rowniez, i smigamy po lesnych utwardzonych sciezkach bez problemu, a ten zaproponowany z linka to typowo crossowy rowerek ktory jak najbardzie nadaje sie na lesne sciezki (utwardzone). Chyba ze chcesz jezdzic w "ciezki" teren , zbaczac z wytyczonych tras to wtedy jakis MTB. A takim crossem to i po miescie posmigasz jak i po lesie skoro ja spokojnie daje rade trekingiem.

A jesli chcesz rowerk z pelnym osprzetem ( oswietlenie, blotniki, itd) to tutaj masz http://allegro.pl/lekki-rower-trekingowy-csk-pelne-alivio-pradnica-i3373395531.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...