soulreaver Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Witam. Mam problem z przekładnią 3-biegową Sachs/SRAM starego typu z tzw. sterowaniem za pomocą "łańcuszka". Wszystko działało sprawnie do momentu kiedy łańcuszek wyleciał ze środka przekładni. Zauważyłem że łańcuszek na końcu który wchodzi do przekładni nie ma gwintu (a powinien mieć bo nowe łańcuszki mają), czyli prawdopodobnie gwint został w środku. Czy można to jakoś naprawić?
segate Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 O kurcze przykra sprawa. Sam u mamy w rowerze takie ustrojstwo i kiedyś się wykręcił ten łańcuszek razem z gwintem i na chybił trafił udało się do wkręcić, ale tu może być problem. Zaświeć lampką i może sie uda zobaczyć ile gwintu wystaje i jakąś pesetą ,albo cuś uda się okręcić(u mnie bardzo leciuteńko się odkręcał).
Asce Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Rozebrać piastę i sprawdzić, czy da się odkręcić pozostałość łańcuszka z kołka, poprzecznie umieszczonego w ośce. Jeśli nie, zapytałbym ślusarza lub poszukał części przez internet.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.