kporys Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Witam, buty z tematu w sklepie mudserwis sprzedawane są za cenę 129zł. Jak myślicie czy sprawdzą się na początek w połączeniu z pedałami Shimano M520?
DEVILEK Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Są to moje pierwsze buty spd i nie narzekam na nie. Sztywna podeszwa, rzepy dobrze trzymają. Dobry podstawowy model obuwia
Piehursson Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 jedyne na pierwszy rzut oka do czego można by się przyczepić to brak klamry ale kolega wyżej na jej brak widać nie narzeka
kporys Napisano 9 Lipca 2013 Autor Napisano 9 Lipca 2013 Właśnie poszło zamówienie na te butki Dzieki za pomoc
DEVILEK Napisano 9 Lipca 2013 Napisano 9 Lipca 2013 Jedna sprawa ... Nie zniechęć się do nich na początku, bo podeszwa jest strasznie sztywna i trzeba trochę czasu, aby stopa się z tym pogodziła.
kporys Napisano 9 Lipca 2013 Autor Napisano 9 Lipca 2013 Zobaczymy jak będzie, już i tak nie ma odwrotu Jestem dobrej myśli Dzięki jeszcze raz za pomoc
marcinw Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Również skusiłem się na te buty Moje pierwsze SPD Powiedz mi proszę jeśli możesz jak to jest, w zestawie powinny być 4 czy 8 śrub do bloków. W bucie są 4 otwory więc dedukuję (może błędnie), że śruby też powinny być 4/but czyli 8 a ja dostałem tylko 4 (jeszcze nie kupiłem pedałów i nie mam pojęcia na ile śrub mocuje się bloki do butów)
kporys Napisano 12 Lipca 2013 Autor Napisano 12 Lipca 2013 Chyba 4, po 2 na każdego buta http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/4513/ixs-bloki-spd-x-cl110.jpg tu masz foto bloków samych
DEVILEK Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Śrubki są w ilości 4, po dwie na jeden but. W butach masz 4 dziurki, po to abyś mógł sobie odpowiednio ustawienie bloku dopasować. Zresztą przy blokach będziesz miał śrubki.
marcinw Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Dzięki. Pedały zamontowane, bloki przykręcone, test drive zrobiona Wygląda nawet na to, że za pierwszym razem udało mi się bloki ustawić w odpowiedniej dla mnie pozycji. Pierwsze spostrzeżenia - jazda z SPD to zupełnie inny wymiar
kporys Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Również wczoraj zamontowałem pedały oraz bloki i jeździ się extra buty wygodne, jednak mam wysokie podbicie i trochę gniecie mnie język.
swatch Napisano 2 Września 2013 Napisano 2 Września 2013 Hej, Czy moglibyscie powiedzieć cos wiecej o butach, wpisy widze sprzed kilku tygodni, więc pewnie macie już wyrobione opinie Patrząc po cenach na mudserwisie nie widze w tej cenie żadnej konkurencji dla tych butów więc pewniebtez sie skusze, a beda to moje pierwsze spd ( w połączeniu z m520). To jak, polecacie?
kporys Napisano 11 Września 2013 Autor Napisano 11 Września 2013 Przejechane mam w nich ok. 1500km i przez ten czas się ładnie ułożyły, rzepy trzymają jak trzymały i ogólnie wszystko jest ok, nic nie pruje się itp. Ogólnie za tę cenę polecam i myślę, że nie mają konkurencji
Yoschi Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Szkoda tylko że producent olewa ludzi z dużą stopą;p wszystkie buty do 45;(
marcinw Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 @swatch Ja też mogę już coś powiedzieć Mam je właśnie w zestawie z M520 i przejechane pewnie coś koło 1200km z czego ze 300 w terenie. Faktycznie na początku przez kilka/naście minut jazdy dało się odczuć dyskomfort w stopach spowodowany sztywną podeszwą itd. Natomiast to uczucie zawsze mija. (należy dodać, że ja mam dość szeroką stopę więc to pewnie też jest ważne) Teraz kiedy stopa już się przyzwyczaiła na dobre w ogóle nie odczuwam dyskomfortu. Rzepy trzymają elegancko. Bloki siedzą bez zastrzeżeń. Nie wiem czy to standard w butach SPD ale ich mycie to bajka. Nieraz po maratonach te buty wyglądają jakbym w nich studnie kopał. Wrzucam je do miski i jest git. Schną też bardzo szybko. Na pewno da się odczuć różnicę między nimi a innymi wziętymi, drogimi modelami innych marek jeśli chodzi o wagę Ale jeśli nie ścigasz się "na gramy" to szczerze, bez wahania polecam ten zakup
swatch Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 No bardzo dziękuję za opinię ! Zdążyłem kupić buty tydzień temu i już strzeliłem z 200 km ! Muszę potwierdzić Wasze opinie, za tą cenę buty nie mają sobie równych ! Za 129 zł nie byłem pewien czego się spodziewać, a to bardzo dobre buty, świetnie wykonane, wygodne, normalnie rewelacja W połączeniu z M520 jeździ się rewelacyjnie ! Rzepy trzymają świetnie i stopa jest bardzo dobrze ustztywniona ! Gorąco polecam ! Jedna uwaga ! Na forum wyczytałem gdzieś, że buty wypadają o rozmiar większe, co w moim przypadku się nie sprawdziło. Mam rozmiar stopy 42, buty kupiłem 42 i na początku wydawały mi się ciut ciasne. W butach kolarskich to akurat zaleta, ale zdecydowanie nie wypadają o rozmiar większe @swatch Ja też mogę już coś powiedzieć Mam je właśnie w zestawie z M520 i przejechane pewnie coś koło 1200km z czego ze 300 w terenie. Faktycznie na początku przez kilka/naście minut jazdy dało się odczuć dyskomfort w stopach spowodowany sztywną podeszwą itd. Natomiast to uczucie zawsze mija. (należy dodać, że ja mam dość szeroką stopę więc to pewnie też jest ważne) Teraz kiedy stopa już się przyzwyczaiła na dobre w ogóle nie odczuwam dyskomfortu. Rzepy trzymają elegancko. Bloki siedzą bez zastrzeżeń. Nie wiem czy to standard w butach SPD ale ich mycie to bajka. Nieraz po maratonach te buty wyglądają jakbym w nich studnie kopał. Wrzucam je do miski i jest git. Schną też bardzo szybko. Na pewno da się odczuć różnicę między nimi a innymi wziętymi, drogimi modelami innych marek jeśli chodzi o wagę Ale jeśli nie ścigasz się "na gramy" to szczerze, bez wahania polecam ten zakup
DEVILEK Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Na swoich mam jakieś około 3k km i buty super, jak za tą cenę. Nic się nie rozchodzi, rzepy trzymają, jak od nowości. Bloki, jak przykręciłem, tak siedzą Na kolejny sezon planuję następne buty i na pewno będą to Exustar, ale model wyższy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.