jakuma Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Cześć, Poszukuję dla siebie roweru, a jako, że do filigranowych nie należę (198cm wzrostu i 130kg wagi) zadanie do łatwych nie należy. Budżet jaki mogę przeznaczyć to około 2500 zł. Rower będe głównie użytkował na miejskich szlakach oraz czasem na leśnych ścieżkach - ale bez terenowego szaleństwa. Moglibyście mi podrzucić kilka jakichś konkretnych propozycji rowerów które będą w stanie udźwignąć mój ciężar? Jako osobie nowej w temacie te katalogowe specyfikacje nic mi nie mówią. Pozdrawiam.
Wajcha Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Będzie ciężko z rowerem który DMC ma ponad 145 kg. Miano mocnych rowerów ma Unibike. W tej cenie możesz znaleźć Zethosa. Jednak przekroczysz DMC, które wynosi u Unibike'a 130/140kg. Nie jestem na 100% pewien ile.
Piehursson Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Unibike ma 140kg. Jedyny znany mi rower, który gwarantuje bezproblemowe poruszanie się na nim przy Twojej wadze to Univega Terreno 400 XXL ale to już poza Twoim budżetem
Wajcha Napisano 7 Lipca 2013 Napisano 7 Lipca 2013 Jeśli ma 140kg, a Zethos waży 13kg, to może nic się nie stanie jeśli przekroczy o te 3kg? Oczywiście jeśli będziesz jeździł bez bagażu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.