Skocz do zawartości

[Rower] SL CROSS PRO lub inna szosówka/crossówka do 4,5k

painacle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! Czytam was od dość dawna, teraz postanowiłem się zarejestrować i poudzielać w waszych szeregach, gdyż - kupuję rower.

Spróbuje by było zwięźle.

Potrzebuje roweru do:

- jazdy po asfaltach, drogach (mam carefourowego górala gdybym nagle stwierdził, że chcę eksplorować lasy).

- corocznych wypadów po europie ok. 2 tygodniowych po rzadko uczęszczanych asfaltach.

Budżet: 4,5 tys. mógłbym dołożyć parę stów więcej, ale to jeśli naprawde byłoby warto.

Szukam roweru od paru tygodni. na razie najlepszą opcją wydaję się SL Cross Pro. Czytałem już jakieś opinie o tym rowerze (nie ma ich za dużo na forum). Wydaję mi się najlepszy w tym przedziale cenowym bo ma osprzęt szosowy, a jednocześnie normalną kierownicę (nie jeździłem nigdy na szosówce, ale mam problemy z kręgosłupem więc wolałbym nie ryzykować. Podoba mi się też bardzo że nie ma amorka z przodu: mniejsza waga, większy spid.

Mam podstawowe dwa pytania:

1. Czy sądzicie, że ten typ roweru (cross, ze sztywnym widelcem) jest najbardziej odpowiedni do mojej jazdy?

2. Co sądzicie o rowerze SL Cross Pro (http://www.cube.eu/pl/tour/cross-road/sl-cross-pro/). Można go kupić za około 3800zł. Czy może w przedziale cenowym do 4,5k znajdzie się coś bardziej atrakcyjnego.

Dzięki za pomoc, starałem się nie powielać tematu - inne wątki nie odpowiedziały zupełnie na moje pytania.

Pozdrawiam

painacle

Napisano

Ten Radon prezentuje się bardzo fajnie. Od razu tylko dwa pytania:

- Zamówiłeś go przez internet? Jeśli tak to miałeś jakieś problemy z wysyłką?

- Gdzie dostałeś go za 880 euro?

Dzięki wielkie za pomoc. Idę teraz przebadać Ridley'a :)

Napisano

Ten Radon prezentuje się bardzo fajnie. Od razu tylko dwa pytania:

- Zamówiłeś go przez internet? Jeśli tak to miałeś jakieś problemy z wysyłką?

- Gdzie dostałeś go za 880 euro?

Dzięki wielkie za pomoc. Idę teraz przebadać Ridley'a :)

Zamówiłem go przez Internet, z podanej przez mnie strony (która jest oficjalną stroną/ sklepem Radon'a). Ten rower jest regularnie (jak inne tej marki) w przecenie, trzeba polować na okazję. 

Niedawno był Sage 7.0 z 1300 EUR na 1039 EUR. 

Żadnych problemów z wysyłką,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...