Skocz do zawartości

[Giant] jaki przebieg dopuszczalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Planuję kupić:

http://tablica.pl/oferta/giant-terrago-aluxx-stan-bardzo-dobry-ID2Vr1w.html#8d83b5d5b4

Rower ponoć warto kupić, ale pod warunkiem że będzie miał on osprzęt w dobrym stanie. Rower ma w zestawie licznik.

Mam do was pytanie. Jakie granice przebiegu tego roweru wskazywałyby, że wart jest tych pieniędzy i osprzęt jeszcze nie jest tak styrany i z jakim przebiegiem nie warto by było go kupować. Liczę na szybką i rzetelną odpowiedź, gdyż na jutro się umówiłęm ze sprzedawcą, a potem nie będzie możłiwości spotkania i kupna i muszę wiedzieć, czy się będzie opłacać czy nie. Wielkie dzięki. :P

Napisano

Dzięki, zwrócę na to uwagę, ale zakładając, że cały czas licznik nabijał kilometry to z ile jest dopuszczalne żeby warto było kupić, a ile nie. Nie będę się tylko tym sugerował, bo rzeczywiście to nie musi odwzorowywać rzeczywistego stanu zużycia osprzętu, ale chcę mieć też jakąś orientację co do przebiegu i zużycia roweru.

Napisano

Amor to nie XCR a XCR-E, czyli dużo gorszy(słabszy niż RST Gila). Rower jakby nie patrzeć ma już 11lat, ale osprzęt jest spoko. Pozostaje tylko sprawdzić jego stan i rozsądnie się targować :)

Napisano

Trochę stary, nwm czy może być w dobrym stanie, a jaka utargowana cena byłaby ok? I sory, że truję, ale jakie są mniej więcej granice tych przebiegów?

Napisano

Czasem duży przebieg to może być nic dla roweru. Tutaj widać, że wszystkie części seryjne, więc albo mało używane albo już zmęczone - po zdjęciach ciężko ocenić. Utargowana cena to trudno powiedzieć - zobaczysz i będziesz wiedział ile za niego chcesz zapłacić. Jeśli masz jakieś pieniądze żeby dołożyć to tu masz : http://allegro.pl/rower-26-tytan-full-alivio-kands-1300-akcesoria-i3338138737.html

Rower na pełnym Alivio z XCM'em na pokładzie.

Napisano

Patrz na pęknięcia i na uszczerbki na korbie czy kasecie, jeżeli będzie w miarę ok to targuj się :) Amortyzator trochę taki ten, ale nie można wiele oczekiwać od takich rowerków :) 

Napisano

Raczej nie zamierzam wydawać więcej, na moje potrzeby wystarczy tego typu, byle żeby był w dobrym stanie, a co do przebiegu może mi ktoś podać mniej więcej wartość jaka mogłaby być duża dla tego roweru i taka jaka by była jeszcze w normie, wiem, że tu odgrywają również takie czynniki jak nawierzchnia po jakiej się jeździło, bo jest różnica między asfaltem, a wyboistą ścieżką leśną, ale tak + -. :)

Dzięki, a jak konkretnie wyglądają uszczerbki na korbie lub kasecie i w ogóle gdzie ta korba i kaseta, bo nie jestem pewien czy chodzi mi o to co trzeba.

Napisano

OOOO ten drugi lepszy, szczególnie że nowy :D hamulce ''Tektero'' chyba Tektro miało być :D Jeżeli w 1 nie będzie osprzęt w stanie lepszym śrenim, to weź tego drugiego, ja bym od razu do drugiego poszedł :) W drugim troche kaseta zjechana, taka średnia, ale myślę że rozsądniej dać za ten 600zł niż za tamten 700 ;) znając życie i tak ztargujesz :)

Napisano

No nieźle, wcześniej na tym forum zakładałem tematy i mi powiedzieli, że ten Giant za 700zł lepszy. Problem teraz jest taki, że obejrzeć tego Gianta mogę tylko jutro i kupić także, bo właściciel wyjeżdża w sobotę na 2 tygodnie, później też mnie nie będzie, więc go nie kupię. Jutro jestem umówiony i kupuję jutro albo wcale, a problem w tym, że tej meridy nie zdąrzę obejrzeć przed tym giantem, bo już jutro nie wyrobię i z resztą nie wiem jak tamten sprzedawca by mógł. Więc nie wiem jak dokonać zakupu, bez porównania z wcześniejszymi oględzinami meridy. :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...