Skocz do zawartości

[do 1500zł] pierwsza szosa

Shiris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nosze się z zamiarem kupna używanej szosy. Nie mam z takimi rowerami za dużo doświadczenia więc chciałem prosić o opinie.

Znalazłem coś takiego:

http://tablica.pl/oferta/piekna-szosowka-kolarka-dancelli-super-stan-shimano-600-105-columbus-ID2YPf1.html#5615c05a70

http://tablica.pl/oferta/szosowka-columbus-shimano-600-ID2T2Q5.html#38f53591c8

Chciałem się dowiedzieć co myślicie o tych ofertach i cenie rowerów. Jeśli ktoś ma coś innego do zaproponowania - najlepiej z warszawy lub mazowieckiego, żeby można było obejżeć. Mój wzrost 183 waga 82.

Napisano

ale to ma być klasyk tak jak te co podałeś, czy coś nowszego ( w sensie max 3-4 lata )? Bo jeśli nie klasyk, to kolega kupił ostatnio Kross Venom Berus za 1400 z allegro i jest mega zadowolony.

Napisano

Ostatnio brat się przymierzał do szosówki.

Jakiś odlotowy oldschool.

Przejrzał ceny jaki chcieli za odrestaurowane i postanowił sobie to sam zrobić.

Kupił starego Batavusa za 400zł na mniej więcej na takim osprzęcie jak te dwa powyżej i se odrestaurował (bo był w opłakanym stanie).

Do tego się okazało ma siodełko, które wg. serwisantów jest warte z 700-800zł (gdy odrestauruje u tapicera bo tego jeszcze nie zrobił).

Tak więc jeżeli oldschool to do robienia za grosze i przynajmniej można dopieścić furę po swojemu a nie ktoś po łebkach to zrobi żądając 2x więcej niż są warte.

Napisano

Ja podobną szosę jakie wrzuciłeś sprzedawałem za 550zł, da radę upolować ino trzeba polować polować i jeszcze raz polować :), błagać prosić o dokładne zdjęcia, najlepiej zobaczyć przed kupnem, inaczej nie ma opcji, za duże ryzyko że kupisz bubel którego ktoś się chce pozbyć

Napisano

Witam

Trochę się porozglądałem. Używanego wolę nie kupować bo spora szansa, że coś w nim pójdzie. Przejrzałem strony- Krossa, Authora, Cube, Maridy, Kellys- i najtańsza nowa kolarzówka to koszt 2400zł. Wchodzi jeszcze w rachubę allegro ale nic mi nie mówią poszczególne marki. W Auchan jak wspominałem widziałem za 1000zł ale już kiedyś kupiłem tam górala i po roku mi się rower rozsypał. Co możecfi mi doradzić. Myślę by przyoszczędzić i na przyszły rok kupić. Ile może mnie kosztowac nowa kolarzówka np na allegtro? Nie jestem dłubakiem stąd nie chcę kupować używanego coś pierdyknie i lipa. Podacie jakieś konkretne oferty dla przykałdu?

Przeklejam z innego tematu gdyż nikt tam się nie udzielał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...