Skocz do zawartości

[2500 PLN ] Rower 70% Asfalt + krawężniki , 25 % Drogi Polne , 5 % las

AtomXB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja też doradzam Unibike Evolution, sam miałem do wczoraj dylemat ale zarówno znajomi jak i w necie b. chwalą ten rower. Masz do wyboru opcje z kołami 26 i 29`. 29` będzie jednak droższy, ja za 26 zapłacę 2180 pln + gratis - lamka tylna. Mogłem mieć jakieś 40, może 60 pln taniej ale z oddalonym od mieszkania serwisem. Wybrałem kilkadziesiąt złotych więcej ale serwis pod ręką. Sam rower ma dobry osprzęt, nawet opony są solidniejsze niż u konkurencji. Myślę, że przez 3-4lata nie dołożę złotówki do żadnej części, boję się nieco tych hydraulicznych hamulców bo do tej pory ich nie miałem i będę musiał korzystać z serwisu. Sprzedawca zapytał mnie jednak jak jeżdżę - udzieliłem odpowiedzi podobnej do tej jaką podałeś w poście. - Odpowiedź była: Jakieś 3 lata hamulce nie będą wymagały serwisowania. Nie wiem czy wierzyć czy nie ale sąsziad na skłądaku ale z markowych części nie serwisował swoich hydraulików właśnie 3 lata a jeździ ostrzej ode mnie. Przemyśł tego Unibika - jest droższy ale może warto dopłacić?

Nie zauważyłęm podanej kwoty a raczej pomyliłem z 2000 pln - przy Unibike Evo nie musisz dopłacać do budżetu.

Napisano

Podałem ci tylko link żebyś wiedział o czym mówię. A ten kands którego pokazał feru jest lepszy od twojego z pierwszego linku.

Napisano

hmmm... sporo dobrego o Kands -ach można na tym forum wyczytać i słusznie - miałem okazje się takowym dzisiaj przejechać (Maestro) i wrażenia pozytywne, ale wygląda bazarowo, zwłaszcza lakier - osoba mająca  budżet do 1000-1300 i chcąca kupić mądrze, w zasadzie jest skazana na ten rower  ale mając więcej do wydania trochę więcej pokusić się o coś bardziej eleganckiego nawet kosztem odrobinę gorszego osprzętu. Kellys COBE NIGHT robi wrażenie, ciemna rama naprawde może się podobać ale, żeby aż tyle sobie za nią życzyć przy tym osprzęcie na Acerze, to lekkie nieporozumienie max 1600/1700. Cube czy Merida mają niestety podobnie. Unibike pod względem ceny do jakości na ich tle wypada świetnie ale design  średni i a jak wydaje się 2100-2600 za rower to jednak i ten aspekt bierze się pod uwagę.

Napisano

Do wyboru: Unibike Viper/Zethos, ewentualnie Cube LTD CLS Pro - ok 2300/Cube Curve Pro - widziałem już za 2450 (ale wiadomo Cube sie ceni więc tutaj się jednak przepłaca chyba, że trafi się okazja) Jak chcesz świetny rower na już to Viper  na pewno się sprawdzi i nie dopłacisz aż tak sporo do marki...

Napisano

Poza... cała reszta:) Cieżko polecić Ci jakiś konkretny model skoro chcesz w miare tanio ale nie za bardzo, i jak do tej pory nie powiedziałeś nam co dla Ciebie przy wyborze roweru kluczową role odgrywa, Kands za tani, Unibike mimo świetnego osprzętu, solidnej ramie i znanej marce też nie, Merida tez odpada... Kolego cóż zawsze możesz jakiegoś KTMa, Authora czy speciala wziąc ale tu już się płaci za sam napis na ramie, prestiż i renome, trzeba szukać po okazjach. Jka coś mi mignie ciekawego to wstawie linka a tymczasem szukaj i w razie wątpliwości pytaj.

Napisano

Najlepszy by był Unibike Xenon, ale w tegorocznym modelu przegięli z ceną... Mo\e uda Ci się znaleźć poprzedni rocznik? Sam szukałem ale nie dało rady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...