Skocz do zawartości

[napęd] kaseta 9 i łańcuch

marnon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witka :D

przyszły nowe koła więc i czas na nowy łańcuch i kasete... od razu mówię że nie chcę shimano tak jakoś :) co myślicie o kasecie sram 970 na allegro ok100zł ? większy problem mam z łańcuchem nie wiem jaki wybrać też "sram" ale czy 950 a może pg59? chciałbym się zamknąć w kwocie ok 160zł... poradźcie plis :)

• Mod Team
Napisano

Myślę że to dobry wybór, choć łańcuchy lepiej kupić 2 bo jeżdżąc na jednym nie wytrzyma on tyle co kaseta i będziesz musiał wcześniej wymienić całość. Moja kaseta LX po ponad 10kkm daje radę ale łańcuch PC-59 nie bardzo chce się kręcić. Po prostu jest strasznie dojechany już.

Napisano

Chyba w tym roku nie ma już łańcucha pc 59 .Pewno zmienili nazwe .Może ten PC-950 jest odpowiednikiem pc 59.Używałem zawsze Pc 59 ,raz pc 69.Z tego pierwszego jestem zadowolony ,i go polecam.Co do Pc-950 nie wiem nie jeździłem

Napisano

Do kasety PG970 ja kupiłem łańcuch z tej samej grupy - PC970. Kosztuje 85 zł w sklepie, na allegro nie ma co szukać...

Taniej będziesz miał zestaw PG950+PC950 - również dobry i godny polecenia

Napisano

dzis dwie osoby przekonywaly mnie ze kasety shimano wolniej sie zużywają :P sam nie wiem ? warto ładować się w shimano? jeśli tak to co wybrać do 150zl jaką kasete i łańcuch? czy jest to poprostu kwestia gustu shimano vs. sram???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.