Terrorista Napisano 21 Czerwca 2013 Napisano 21 Czerwca 2013 Siemka , potrzebuje rower do jazdy po torze mieszkam w Września może ktoś słyszał o torze Małpi gaj , mam obecnie kellysa za 2tyś. zł mam już go okolo 5 lat i jest już na dojechaniu ponieważ skakałem nim z okolo 2 metrowych dropów chop i innych. Ale od roku trednuje stale na torze Małpi gaj i juz nie skacze i robię nim dziennie okolo 20 km po torze i Dlatego zwracam się do was bo chcę kupić lepszy sprzęt mam do wydania 5 tyś zł.1.Chce rower lekki a zarazem wytrzymały2.Musi mieć dobry napęd żeby się w nim nic nie psuło i żeby elegancko chodził przerzutki itd myślałem żeby mieć wszystkie komponęty xtr ale to jest chyba za drogo jak na mnie , jak lukałem to okolo 5k za nowe trzeba dać a gdzie tu rama itd.3. Rower ma posiadać tylko amortyzator przedni , dobrej jakości i żeby dobrze amortyzował z blokadą skoku i innymi bajerami.4.Hamulce tarczowe hydrauliczne i też właśnie myślałem o xtr5.Myślałem o takich markach jakKrossKellysTrekMerida FrwAle może by się dało poskładać rower za mniejsze pieniadze z lepszym osprzętem niż kupić gotowy.Jestem perfekcjonista i lubię aby moje sprzęty chodziły lepiej niż idealnie w tym wypadku rower.Podawajcie linki do rowerów , pełne nazwy Wiem że może napisałem tak jakby mial być to rower za 20 tyś ale mam tylko 5tyś zl.Jak jeszcze mi się coś przypomnij to napisze jeszcze.Znalazlem rower marki frw cena to 4.500 zl osprzet to , warto to kupic za 4.500 zl ? Rower nówkaWidelec: Manitu R7Przerzutka tylna: Shimano Deore XT 3x10Przerzutka przód: Shimano Deore XT 3x10Manetki: Shimano Deore XTKorba: Shimano Deore XTDzwignie hamulca: Shimano M-505Hamulce : Shimano M-505Stery: RitcheyKierownica: Ritchey PROMostek: Ritchey PROObręcze: Schimano WH-MT 15Piasty: WH-MT 15Opony: KendaSztyca: Ritchey PROSiodełko: Selle Italia Rama : Big Bear frw , carbonowa Jak sb lukałem na nacie to za osprzet xt trzeba dać nicałe 2tyś , amorek Manitu r7 kosztuje też niecałe 2tyś z blokadą na kierownicy za te ritchey wszystkie też okolo 500 zl trzeba dać a gdzie tu rama więc ostatnie pytanie. Czy cześci które wyżej wymieniłem nadaja się do walenia po 30km dzienie na torze . I czy wogle ten rower nadaje sie do takiej jazdy ?
Mod Team durnykot Napisano 21 Czerwca 2013 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.