Skocz do zawartości

[~2000] trekking na drogę

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

To mój pierwszy post jednak forum śledzę od jakiegoś czasu.

Krótki wstęp:
Aktualnie jeżdżę Peugeot 300 cross country treking ( nie moge go namierzyć nigdzie w necie) jest on na full nexave i ogólnie jest niezłej jakości. Posiadam go od ponad 6 albo nawet 7 lat a kupiony był jako używany więc ząb czasu go nie oszczędził. Kolejną sprawą jest to, że rama jest trochę za mała bo jeżdżąc zauważyłem że trzymam ręce ok 3 cm za blisko siodła i przez to cofam barki do tyłu i po jakim czasie daje się to odczuć.

Podjąłem decyzje o zakupie roweru, już jestem zdecydowany na używany, rodzice kolegi sprowadzają rowery z Austrii i Niemiec więc znają się na rzeczy i mam możliwość zamówienia u nich. 

A teraz istotne sprawy:

Używany

Kwota w okolicach 2000 zł

Jeżdżę codziennie min 20 km bo tyle mam na uczelnie i do domu

W weekendy na razie traski do 60 km ale stopniowo zwiększam dystanse na koniec wakacji planuję wyjazd Łódź-Ełk

Potrzebuję:

rama 22" 58 cm

koła 28"

osprzęt jednej grupy w tej cenie widzę że wypada Deore LX

błotniki i bagażnik

Niekoniecznie (ale jak będzie to git) :

amortyzator, do tej pory jeżdżę na sztywnym widelcu więc nie tęsknie za tym

hamulce tarczowe dobre V-ki też dają radę

Upatrzyłem sobie :
Stevens esprit z 2010

Na razie tylko Stevensa ofertę przejrzałem

Chodzi mi o konkretne modele żebym podał rodzicom kumpla żeby poszukali. Jakie jeszcze polecacie?

Napisano

Sprawa jest chyba do przemyślenia, bo ten sam sprzedawca ma też drugi (ciekawszy nawet pod kątem sakwiarskich wypraw - świetna rama z Cr-Mo i z lepszym osprzętem) rower (link: http://allegro.pl/rower-manufaktur-t700-full-deore-xt-magura-hs-33-i3338592958.html  ) o tym samym rozmiarze co Stevens.

Ostatecznie kupiłem Manufaktura T700, jak dostanę i sprawdzę to podzielę się wrażeniami. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...