Skocz do zawartości

[Remont roweru] co wymienić w starej kolarce?

DostojnyKocur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam zamiar wytargać z piwnicy moją starą kolarkę która dostałem od wujka lata temu, podobno jest niemiecka i była strasznie droga. :P

Do wymiany będą opony, klocki, szczęki, siodełko, kierownica,przednia przerzutka, wszystkie linki itp i sam nie wiem co jeszcze.
Piszę tutaj ponieważ nie siedzę w temacie.
Co kupować a czego nie?

Chcę, żeby wyszło coś w tym stylu
czerwonaKolarz%C3%B3wka.jpeg

Wieczorem wrzucę zdjęcia mojego super sprzętu.

Napisano

Prawda jest taka, że sam musisz ocenić zużycie poszczególnych komponentów, co ew. da się jeszcze uratować, co potrzebujesz nowego i ile masz na to kasy (oraz chęci i czasu, by się bawić w odnawianie starego roweru). Wiadomo, materiały eksploatacyjne (klocki, linki, owijka itp.) w pierwszej kolejności. Pytanie jak się mają koła, czy napęd nie jest zużyty, w jakim stanie jest suport...

Napisano

Właśnie skonczyłem się z nim bawić, koła do wyrzucenia, z tyłu szprychy się sypią, szczęki hamulcowe dobre, rame bez rdzy, ale strasznie zmordowana, już zdarłem prawie cała farbę. Kupiłem klocki, dętki  i opony, jednak muszę kupić nową kierownicę, co myślisz o takiej? http://allegro.pl/kierownica-kolarzowka-i3331557341.html

Mam shimano deore przód i tył nowe. Myślę, że tylko koła, kierownica i lakierowanie mi zostały + skręcenie tego do kupy. Jakie koła 27` w marę normalne cenie polecacie i kierownicę z manetkami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...