Skocz do zawartości

[do 1300] trekking Romet 1200?

MCDave

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Poczytałem trochę forum i jednak muszę założyć nowy temat, choć bardzo chciałem uniknąć. Potrzebuję rower do jazdy po mieście. Przede wszystkim po mieście. Poza tym może się zdarzyć, że wyjadę nim na drogę ciut bardziej wyboistą, choć eksapad dalszych czy bardziej wymagających nie przewiduję.

Zależy mi więc przede wszystkim na dobrej i wygodnej pozycji za kierownicą. Widziałem, że polecacie Unibike Vision GTS. Niestety ciężko znaleźć z 2012, a na 2013 trochę szkoda mi dodatkowych funduszy. Te 1300 to już maks. Niby jest jeszcze Kross Trans Siberian, do którego dołożyć musiałbym niewiele, ale on z kolei nie bardzo mi się podoba. Wolę bardziej klasyczny i miejski wygląd.

Znalazłem coś takiego:

http://www.rowerzysta.pl/city/rower-miejski-romet-classic-1200-m-2012.html

Siedziałem na nim, kawałek się przejechałem. Niby jest ok, choć zastanawiam się (na dłuższą metę) czy koła nie są za małe. To 26 cali, a wygodniej po mieście jeździ się chyba 28. Mam 185 cm, prawie 100 kg.

Poza tym w ogóle nie moge znaleźć opinii o tym Romecie. Może ktoś coś poradzi? Ewentualnie może przegapiłem jakąś ciekawą alternatywę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...