Kawa Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Tak jak w temacie. Dzisiaj złapałem laczka i poszukuje opon 29` a co do opon jestem kompletnie zielony. Prosilbym wiec o porady jakie laczuszki kupic. Jezdze 30% szosa 70% teren. Mozecie takze napisac w jakim sklepie w Poznaniu dostane opony ktore proponujecie. Prosilbym o szybkie info bo musze jakos z pracy do domu dotrzec Z gory dzieki
michalbike Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Za 300zł można kupić wysokiej klasy komplet opon. Należałby wspomnieć coś więcej, na czym Tobie zależy: przyczepność w zakrętach w terenie, opory toczenia na szosie, szybkość zużycia, masa. Przy takim budżecie należy mieć pewne wymagania. Mieszanka szosy i terenu, ale ze wskazaniem na szosę, to polecałbym Race Kingi, które w moim odczuciu są niesamowicie trwałe - na przedniej robię do 15000km, na tylnej nieco ponad połowę tego dystansu. W teren lepsze będą X-Kingi, które mają znacznie lepszą przyczepność, ale znów szybko ubywa bieżnik na asfalcie. Na podane modele wystarczy nawet mniej niż 2/3 wymienionej kwoty. Modele, które wymieniłem są popularne. Powinni je mieć np. w Cykloturze przy Ptasiej, bądź u Rybczyńskiego przy Miodowej. Można także zapytać na Starołęce w Eurobike'u u Pawlaka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.