Skocz do zawartości

[wybór roweru] Unibike Viper vs Giant Roam 3 2013 + inwestycja

Chmielo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chcę kupić rower cross i sporo już się naczytałem. Teraz potrzebuję pomocy już prawie na końcu poszukiwań.

W którą stronę warto iść?

1. Kupuję Unibike Viper i mam super osprzęt w tej cenie. Wygląd nie bardzo mi podchodzi. Gwarancja na dwa lata? Waga niby 15 kg. W sklepie mówili, że pękają ramy :icon_confused:

2. Kupuję Giant Roam 3. Bardzo mi się podoba. Osprzęt chyba tragedia. Jest tańszy o 250 zł więc plan był taki, żeby z czasem zmienić osprzęt za tą różnicę w cenie. Tylko czy te 250-300 wystarczy, żeby dojść z osprzętem do poziomu Vipera? Na ile ma gwarancję Giant? Jaka waga? Jakaś niby nowa technologia aluminium AluxX.

Napisano

Czytałem, że kands ma ramy tylko 19". Ja mam 170 cm wzrostu. I to jest rower z allegro bez przymiarki itp. Wolałbym w sklepie stacjonarnym. Chyba nie pozostanie mi nic innego jak pokochać tego Vipera :thumbsup:

Napisano

Jedne z ostatnich moich pytań. Zdecydowałem się na Unibike Viper ale teraz jeszcze waham się czy warto wziąć może tańszy model czyli Crossfire? 400 zł zostaje. Fakt wezmę i tak rower na raty ale jeśli wezmę Vipera to zapłacę od razu tą różnicę czyli 400 żeby raty nie były takie same jak przy tańszym modelu. I do moich 170 cm wzrostu to rama 17" będzie w sam raz? Noga 75/76 cm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...