Chmielo Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Witam Chcę kupić rower cross i sporo już się naczytałem. Teraz potrzebuję pomocy już prawie na końcu poszukiwań. W którą stronę warto iść? 1. Kupuję Unibike Viper i mam super osprzęt w tej cenie. Wygląd nie bardzo mi podchodzi. Gwarancja na dwa lata? Waga niby 15 kg. W sklepie mówili, że pękają ramy 2. Kupuję Giant Roam 3. Bardzo mi się podoba. Osprzęt chyba tragedia. Jest tańszy o 250 zł więc plan był taki, żeby z czasem zmienić osprzęt za tą różnicę w cenie. Tylko czy te 250-300 wystarczy, żeby dojść z osprzętem do poziomu Vipera? Na ile ma gwarancję Giant? Jaka waga? Jakaś niby nowa technologia aluminium AluxX.
rezox Napisano 13 Czerwca 2013 Napisano 13 Czerwca 2013 Ogólnie w osprzęcie jest przepaść, za 300zł nie da się jej przeskoczyć.
Chmielo Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Napisano 13 Czerwca 2013 Czytałem, że kands ma ramy tylko 19". Ja mam 170 cm wzrostu. I to jest rower z allegro bez przymiarki itp. Wolałbym w sklepie stacjonarnym. Chyba nie pozostanie mi nic innego jak pokochać tego Vipera
Chmielo Napisano 18 Czerwca 2013 Autor Napisano 18 Czerwca 2013 Jedne z ostatnich moich pytań. Zdecydowałem się na Unibike Viper ale teraz jeszcze waham się czy warto wziąć może tańszy model czyli Crossfire? 400 zł zostaje. Fakt wezmę i tak rower na raty ale jeśli wezmę Vipera to zapłacę od razu tą różnicę czyli 400 żeby raty nie były takie same jak przy tańszym modelu. I do moich 170 cm wzrostu to rama 17" będzie w sam raz? Noga 75/76 cm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.