atiti Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Cześć Pozdrawiam wszystkich W związku z tym, że jestem tu nowy to napiszę coś o sobie, ale krótko. Na rowerze jeździłem zawsze wpierw Reksio, potem długo Wigry 3 a na koniec jak sięgałem nogami pedałów to Wagant. Potem była długa przerwa i zeszłego roku siadłem na górala koreańskiej produkcji trochę cięzki, na Shimano SIS po oznaczeniach z początku 2001 roku i co najważniejsze za mały. No i zaraziłem się bakcylem rowerowym, wpierw wycieczki z rodziną rowerowe potem dojazdy do pracy. I okazało się, że potrzebuję czegoś ciut lepszego. Kolega polecał Kandsa. Ja chciałem rower prosty, tani na dobrym osprzęcie, nie rzucający się w oczy (aby można było go zostawić przypiętego pod sklepem i mieć do czego wrócić) nie nowy. Popatrzyyłem poszperałem na Ta.., Gu...T... i All.... I kupiłem rower za 190 zł razem z przesyłką. I mam do Was pytanie czy dobrze zrobiłem? Rama stalowa - brak jakich kolwiek naklejek, jedynie na widelcu jest napis 280, trochę poobijana. Hamulce canti firmy Saccon FM95 nowe - do wymiany. Klamki Saccon nowe - aluminiowe - raczej do wymiany nie pociągną prawidłowo V-brakeów. felga przód aluminiowa nowa Schurmann Germany 559 x 21; Opona przód Impac Desert Storm 26 x 2,00 piasta przód Quando felga tył aluminium nowa J. Bayer 5590 x 17 opona IRC Notos XC 26 x 2,1 korba Shimano Alivio przerzutka przód Alivio Manetka SRAM GripShift SRT400-71 suport jak zdeję korbę to napiszę pedały VP992 przerzutka tył Shimano STX manetka SRAM GripShift3 SRT400-71 kaseta Shimono 7 zębatek jak odkręce tylne koło to będę wiedział więcej piasta tył szybkozamykacz Miche błotniki Hebie sztyca aluminiowa na szybkozamykacz Sidełko Selle Royale. Po oznaczeniach na czciach Shimano ten rower datuje się na koniec lat 90=tych. I mam do was pytanie czy dobrze zrobiłem go kupując głownie do jazdy po mieście i wycieczek po drogach gruntowych. Pozdrawiam
Filipek50 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 W takiej cenie ciężko by ci było znaleźć coś lepszego. Regularne czyszczenie i smarowanie ogółem częsty serwis i rower ci posłuży widzę że nawet opony ma kevlarowe. W latach 90 Shimano robiło kawał dobrego sprzętu który był bardzo wytrzymały teraz też robi dobry osprzęt lecz z wytrzymałością już gorzej ale to jak ze wszystkim teraz.
pajak123 Napisano 11 Czerwca 2013 Napisano 11 Czerwca 2013 Uważam,że jak za tą cene naprawde bardzo fajny rowerek! moim zdaniem zrobiłeś dobrze i na pewno nie masz czego żałować i tak jak napisał kolega dbaj o niego a wszystko będzie cacy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.