Skocz do zawartości

[do 2800zł] jaki MTB od producenta(?)

potru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam i pozdrawiam po raz pierwszy na tym forum

Śnią mi się po nocach rowerowe eskapady, ale broń boże na wynalazkach z Tesco czy innych biedronek. Doskrobałem się budżetu w wysokości 700 euro (mieszkam w Niemczech), a że nie lubię kasy przez okno wyrzucać, pomyślałem o konsultacji na tutejszym forum. Na wypadek wypadku mogę spokojnie dorzucić  grosz czy dwa jeśli gra będzie warta świeczki.

Chodzi o 2 kółka z przeznaczeniem na leśne ścieżki ale i codzienny dojazd do pracy po ścieżkach rowerowych, których jest tu niemal więcej niż autostrad. Leśne szaleństwa jak najbardziej wchodzą grę więc czynnikiem jest tak wytrzymałość jak i waga. Zatem MTB czy CROSS?

Mam 173cm i ważę 70kg.

W mojej miejscowości jest fabryka DC (http://www.derby-cycle.com/de/marken.html), gdzie składają nastepujące marki

Focus

Kalkhoff

Raleigh

Univega

Rixe

W lokalnych sklepach rowerowych sprzedaje się produkty DC po całkiiem fajnych cenach i w przeciwieństwie do kupowania z internetu, przed zakupem można ofiarę poujeżdżać. Do tego może uda się wyrwać coś bezpośrednio z magazynu i będzie jeszcze lepiej. Nie znaczy to, że zawężam wybór tylko do tych marek, ale nie wydaje mi się by w tym przedziale cenowym nie udało się znaleźć czegoś odpowiedniego.

Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...