Skocz do zawartości

[suport] trzaski przy kręceniu z dużym obciążeniem

rdy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio zmoczył mnie deszcz - dosyć mocno(30km jazdy w ulewie) i od tego czasu mam problem prawdopodobnie z suportem

Od czasu do czasu przy kręceniu pedałami z dużym obciążeniem w konkretnym punkcie co obrót pojawiają się strasznie głośne trzaski(irytuje niesamowicie). Dokręcenie pedałów sprawdzałem, łańcuch nasmarowany. Żadnych luzów nie ma.

Rowerek - unibike Viper ma ledwo miesiąc i przejechane niecałe 600km, czyli tyle co nic

Problem jest w tym że kupiłem go wysyłkowo i wg firmy unibike serwisować mogę go tylko w miejscu zakupu, ew. dopłacić 10% wartości roweru na przegląd zerowy w swoim mieście(a przegląd zerowy jest już wbity, a rower został przed wysyłką oczywiście złożony i wyregulowany)

Suport pewnie cały do wymiany? ew. tylko do nasmarowania? Średnio mi się widzi wydawać ponad 100zł na kuriera, jeżeli to jest jakaś pierdoła za 50zł

Napisano

Wykręć wkład suportu, nasmaruj gwint w mufie, złóż z powrotem. Jak to nie pomoże to się zacznij martwić. Kolejna sprawa to dokręcenie pedałów.

Napisano

To chyba jakieś fatum. U mnie ten klik pojawiał się najpierw przy naciskaniu lewą nogą, teraz prawą również. Koledzy pokupowali mbajki w ilości sztuk kilku i każdy też klika. Żona ma focusa i klika. Ki czort? U mnie zaczęło klikać, luzów żadnych nie było, a obecnie pojawił się przy zębatkach. Rozebrałem i okazuje się, że ośka jest jakby wytarta i luz jest pomiędzy ośką a wewnętrzną bieżnią łożyska. Jak powstał? Nie mam pojęcia, łożysko nie jest zatarte, działa prawidłowo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...