rdy Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Ostatnio zmoczył mnie deszcz - dosyć mocno(30km jazdy w ulewie) i od tego czasu mam problem prawdopodobnie z suportem Od czasu do czasu przy kręceniu pedałami z dużym obciążeniem w konkretnym punkcie co obrót pojawiają się strasznie głośne trzaski(irytuje niesamowicie). Dokręcenie pedałów sprawdzałem, łańcuch nasmarowany. Żadnych luzów nie ma. Rowerek - unibike Viper ma ledwo miesiąc i przejechane niecałe 600km, czyli tyle co nic Problem jest w tym że kupiłem go wysyłkowo i wg firmy unibike serwisować mogę go tylko w miejscu zakupu, ew. dopłacić 10% wartości roweru na przegląd zerowy w swoim mieście(a przegląd zerowy jest już wbity, a rower został przed wysyłką oczywiście złożony i wyregulowany) Suport pewnie cały do wymiany? ew. tylko do nasmarowania? Średnio mi się widzi wydawać ponad 100zł na kuriera, jeżeli to jest jakaś pierdoła za 50zł
beskid Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 Wykręć wkład suportu, nasmaruj gwint w mufie, złóż z powrotem. Jak to nie pomoże to się zacznij martwić. Kolejna sprawa to dokręcenie pedałów.
LUKASZ1980 Napisano 5 Czerwca 2013 Napisano 5 Czerwca 2013 . Kolejna sprawa to dokręcenie pedałów. Warto je odkręcić,gwint przesmarować.
kapec07 Napisano 6 Czerwca 2013 Napisano 6 Czerwca 2013 To chyba jakieś fatum. U mnie ten klik pojawiał się najpierw przy naciskaniu lewą nogą, teraz prawą również. Koledzy pokupowali mbajki w ilości sztuk kilku i każdy też klika. Żona ma focusa i klika. Ki czort? U mnie zaczęło klikać, luzów żadnych nie było, a obecnie pojawił się przy zębatkach. Rozebrałem i okazuje się, że ośka jest jakby wytarta i luz jest pomiędzy ośką a wewnętrzną bieżnią łożyska. Jak powstał? Nie mam pojęcia, łożysko nie jest zatarte, działa prawidłowo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.