Skocz do zawartości

[koło] alex zx 24

bociek28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Obecnie posiadam koła składające się z:

obrecz alex zx 24

piasta shimano hb-m435

szprychy dt industry

Chcialbym trochę zbić wagę, a jako że nie jestem specjalistą od kół to moje pytanie czy zmieniać całe koła? czy zostawić obręcz a zmienić piasty na lepszej jakości oraz szprychy np:

dt swiss 350

novatec D811sb-15

Dodam że są to koła w cube ltd pro.

Napisano

generalnie koła nie są za specjalne. Dość ciężkie a piasty również nie kręcą się jakoś wyśmienicie. ja wymieniłem na zupełnie inne o 700gr lżejsze i różnica w przyspieszaniu i utrzymywaniu prędkości jest bardzo duża więc polecam uzbierać 800zł i kupic koła ważące 1600gr chyba, że waga przekracza 85 kg wtedy potrzeba coś mocniejszego 

Napisano

znalazłem gdzieś wagę, sam nie ważyłem

przód 958

tył 1160

mam jeszcze jeden rower w którym są piasty na łożyskach maszynowych i wydaje mi się ze kręcą się jakby lepiej:)

Napisano

znalazłem gdzieś wagę, sam nie ważyłem

przód 958

tył 1160

mam jeszcze jeden rower w którym są piasty na łożyskach maszynowych i wydaje mi się ze kręcą się jakby lepiej:)

kaseta to shimano 10, mam jeszcze pytanie czy jest jakaś różnica jeżeli wezme koła nie centerlock-ki tylko z tarczami mocowanymi na śruby?? bedzie to grało z hamulcami slx 675, oczywiście po wymianie tarcz:)

bo jakoś te wpadły mi w oko

http://www.bikestacja.pl/pl/kola-novatec-711-712-remerx-magic-7327-26-supercomp-1518g.html

cena fajna, waga tez:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...