Skocz do zawartości

[1500-1800zł] Co wybrać do jazdy po mieście/parku?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie :)

Potrzebuję pomocy w wyborze roweru do jazdy po parku (takim bardziej dzikim, jeśli chodzi o powierzchnię, czasem zdarzy się jakiś mały konar na ścieżce) i po miejskich ścieżkach rowerowych - bardzo rekreacyjnie, poniżej 100km tygodniowo.

Przeglądając podobne tematy, zauważyłam, że wielu z Was poleca Unibike Crossfire, który wygląda fajnie, z tego co się orientuję, ale mam z nim taki problem, że jestem "nietypowa" - mała (155 w kapeluszu) ale za to, delikatnie mówiąc, do lekkich nie należę ;) W ogóle wszystkie crossy firm typu Unibike/Kross zaczynają się od 17'' - czy w takim razie powinnam się zastanowić nad jakimś MTB 15tką?

Zależy mi, żebym mogła przymierzyć i kupić rower w sklepie stacjonarnym, więc raczej popularne Lazaro z Allegro odpadają (sama tego ustrojstwa nie skręcę, a czy ostatecznie w serwisach rowerowych jest taka możliwość?). 

Z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

witam, szukam jakiegoś dobrego roweru dla mamy na prezent. Ma się nadawać do jazdy nie tylko po mieście, ale też  po terenie leśnym, potrzebuję szybkiej rady, bo termin jej urodzin jest coraz bliżej :)

Napisano

Jusi masz szansę się przymierzyć do któregokolwiek z tych rowerów  lub ogólnie do jakiegoś crossa w rozmiarze 15?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...