vszywiec Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Witam czy ktoś rozbierał ww. amor? Ja wczoraj z racji tego ze amor jest bardzo twardy chciałem go jakoś udoskonalić - trochę zmiękczyć. Pokrętło regulacj jest na "zajaca" oraz max na " minus". Pomimo mojej wagi około 80 kg amor jest strasznie twardy, wykorzystuje bardzo malo skoku. Czy można to jakoś zmienić? Czytałem wątek o zalewanie amora olejem, nie wiem czy się nie skuszę. Czy każdy amor sprezynowo olejowy ma elastomer? Dzisiaj rozbiorem amor zrobię foty, może coś podpowiecię. Chociaż z drugiej strony poluje już na powietrzniaka.
MokryxD Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Możesz wyjąć elastometr/y. Aby to zrobić wykręcasz sprężynę z lewej goleni i je wyjmujesz. Następnie skręcasz jak było. Jednak zbyt dużej poprawy nie oczekiwałbym. RS XC28 to najniższa półka, więc regulacja napięca jest trochę dla samego faktu bytności. Jeżeli jeździsz bardziej w terenie to zmiana na powietrznego (Epicon, Recon, Reba itp.) przyniesie dużą zmianę.
vszywiec Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 Jak wygląda elastomer? Wczoraj wyciągnąłem sprężynę, mniej więcej w połowie sprężyny jest nałożona jakby guma, opada sprężynę, dam fotki to lepiej zobrazuje
MokryxD Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Elastometr to kawałek tworzywa włożony w sprężynę lub coś podobnego.
kalisiek Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 w sprężynie jest taka pałka na foto z lewej to to jest elastomer
vszywiec Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 wiem ze kiepskie foto dwa pytanka: 1 jak rozłożyć sprężynę i wyjąc elastomer? 2 po co jest ta gumowa opaska pośrodku sprężyny ?
MokryxD Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Elastometr trzeba po prostu wyciągnąć, ciągnąc za koniec. A ta gumowa opaska jest po to, aby sprężyna nie obijała się po goleni i nie powstawał metaliczny dźwięk.
vszywiec Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 ten niebieskwo szary element to elastomer, dobrze rozumuje? jak go wyciagnac? ciągne i nic nie drgnie nawet https://www.dropbox.com/s/xdy8bruw0lbkz0w/2013-05-28%2008.21.42.jpg
Mathiu Napisano 28 Maja 2013 Napisano 28 Maja 2013 Moim skromym zdaniem to jest elastomer, ale chroniący przed dobiciem (działa tylko w ostatnich mm skoku przy dużym ugięciu).Ten model ma tłumienie olejowie, więc elastomer (w celu tłumienia jest zbędny)....Przesmaruj amor, poskładaj i ciesz się jazdą. Za dużo nic nie zrobisz (ewentualnie wymiana sprężyny)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.