Skocz do zawartości

[cross do 2800] Dostępność modeli Unibike, Kross inne

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień Dobry,

zamierzam kupić rower crosoowy do 2800 pln. Model jaki wybrałem to Unibike Viper 2013 GTS lub Zethos 2013 GTS. Rozmiar ramy 19, mimo moich 187 cm Zethos 21 cali do którego się mierzyłem był za duży. Siedziałem na ramie.

Problem polega jednak na tym, że w/w rowery są aktualnie zasadniczo niedostępne :) Z pewnością zaś nie ma ich aktualnie żaden dealer unibike z woj. zachodniopomorskiego.

Dlatego też pytam Was forumowicze:

1. Czy ktoś z Was zna sklep w którym zakupie w/w rowery, zasadniczo najlepiej wysyłkowo (wiem że są z tym problemy)

ewentualnie jakie inne rowery polecacie przy moich wymaganiach

- 187 cm

- 82 - 87 kg wagi

- 80 % ścieżki rowerowe, 20 % las

- raczej nie wybieram się w góry

- będe chciał do roweru na przestrzeniu 2 lat dokupić siedzisko dla dziecka

Rower kupował będę w Szczecinie lub Świnoujściu ewentualnie wysyłkowo. 

Dziękuję za pomoc

Michał

Napisano

Dzień Dobry,

zamierzam kupić rower crosoowy do 2800 pln. Model jaki wybrałem to Unibike Viper 2013 GTS lub Zethos 2013 GTS. Rozmiar ramy 19, mimo moich 187 cm Zethos 21 cali do którego się mierzyłem był za duży. Siedziałem na ramie.

Problem polega jednak na tym, że w/w rowery są aktualnie zasadniczo niedostępne :) Z pewnością zaś nie ma ich aktualnie żaden dealer unibike z woj. zachodniopomorskiego.

Dlatego też pytam Was forumowicze:

1. Czy ktoś z Was zna sklep w którym zakupie w/w rowery, zasadniczo najlepiej wysyłkowo (wiem że są z tym problemy)

ewentualnie jakie inne rowery polecacie przy moich wymaganiach

- 187 cm

- 82 - 87 kg wagi

- 80 % ścieżki rowerowe, 20 % las

- raczej nie wybieram się w góry

- będe chciał do roweru na przestrzeniu 2 lat dokupić siedzisko dla dziecka

Rower kupował będę w Szczecinie lub Świnoujściu ewentualnie wysyłkowo. 

Dziękuję za pomoc

Michał

http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-unibike-zethos-gts-2013.html

tutaj pytaj

Napisano

sklep niedaleko mnie twierdził że nowa partia zethosów miała się pojawić po 22-25 maja, dzwoń po sklepach i pytaj, liste dystrybutorów masz na stronie unibajka

EDIT

ok dzwoniłem do tego sklepu, z zamówionych wielu przyjechał.... jeden 19'..................

dostawa z dzisiaj, podzwoń u siebie może gdzieś będzie

Napisano

sklep niedaleko mnie twierdził że nowa partia zethosów miała się pojawić po 22-25 maja, dzwoń po sklepach i pytaj, liste dystrybutorów masz na stronie unibajka

Tak też robie :) Obdzwoniłem całe województwo + cześć śląskiego, wroclaw, warszawe ;>

Będę dalej próbował.

Napisano

Problem z dostępnością Unibike'ow pojawia się co rok... W tamtym roku w okolicach kwietnia chciałem kupić dla dziewczyny crossa flash lds (siostra kupiła ten sam model tydzień wcześniej), co chwile zapewnianio mnie, że producent nie ma ram, że za tydzień, dwa rower będzie dostępny do zamówienia... Ostatecznie kupiłem w połowie czerwca...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...