Skocz do zawartości

[3000zł] MTB dla początkującego, do lasu i asfaltu.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zaczynam swoją przygodę z mtb. Chciałbym się poradzić jaki rower kupić. Do wydania mam 2000-3000zł. Będę jeździł po lesie lecz czasami również po mieście. 

Chciałbym aby rower był bardzo wytrzymały ponieważ moja waga to 110kg oraz 187 wzrostu. Pozdrawiam :)!

PS. Co sądzicie na temat Unibike Flite? Został on mi polecony przez znajomego. 

Napisano

Witam.

Zaczynam swoją przygodę z mtb. Chciałbym się poradzić jaki rower kupić. Do wydania mam 2000-3000zł. Będę jeździł po lesie lecz czasami również po mieście. 

Chciałbym aby rower był bardzo wytrzymały ponieważ moja waga to 110kg oraz 187 wzrostu. Pozdrawiam :)!

PS. Co sądzicie na temat Unibike Flite? Został on mi polecony przez znajomego. 

dobry rower,

będziesz jeździł po ścieżkach leśnych czy po trudnym terenie, może cross będzie lepszy? np zethos

Napisano

Ciężko powiedzieć ale myślę, że będę próbował po ciężkim terenie. Ewentualnie Cross jest w stanie utrzymać moja wagę + bagaż? 

Napisano

Ciężko powiedzieć ale myślę, że będę próbował po ciężkim terenie. Ewentualnie Cross jest w stanie utrzymać moja wagę + bagaż? 

Unibike wszystkie maja 140kg wagę maksymalną

odpuść na pewno Krossa bo tam waga maks to 110

ale jeśli ciężki teren to opony mniej będą dawały rade, chociaż akurat te zethosa są całkiem niezłe

Napisano

Dobra chyba zdecyduję się na tego Flite. Teraz pojawia się pytanie 26 czy 29er? Co będzie dla mnie lepsze? 

Napisano

Ja kupiłem półtorej godziny temu unibike fusion disc, ale jeździłem też na flite 29er - całkiem przyjemne, chociaż dla mnie był nieco zbyt kobylasty.

Napisano

Jak na Twoje ,,wymiary" to zdecydowanie 29er. Przy wzroście 186cm i do tego solidna waga to na 26 wyglądałbyś trochę śmiesznie. Poza tym 29er lepiej ,,zamortyzuje" Twoją wagę i będzie stabilniejszy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...