Skocz do zawartości

[do ok. 3000] co wybrać, kilka propozycji, mtb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

To mój pierwszy post, więc Wszystkich serdecznie pozdrawiam. Zamierzam wymienić mój stary wysłużony rower Giant ricon. Do wydania ok 3000PLN. Moje typy: Kross Level A6 (2999), Level B6 (3199) lub Unibike Flite (2699)-co wybrać? Rower będzie używany, pisząc mało konkretnie "do wszystkiego", czyli ścieżka rowerowa, las, piach, błoto, deszcz i nie wiem co tam jeszcze..... krótko mówiąc nie będzie lekko.

Mój wzrost to 180cm i waga ok 90kg.

Chodzą mi jeszcze rowery pokroju: Level A8, Unibike Expert, Giant Talon1, ale nie wiem czy ja odczuję dużo większą różnicę w jeździe, a cena tych rowerów mocno nadszarpnie mój budżet.

Proszę o wypowiedź Osób mających pojęcie w temacie, a nie chwalących to co sami mają.

Z góry dziękuje za pomoc.

Napisano

Jestem w tej samej sytuacji co ty. Zastanawiam się jeszcze nad Kellys Magic Master, ma solidne komponenty za swoją cenę. Wypada dużo lepiej niż ten kross a6 ;)

Napisano

Jestem w tej samej sytuacji co ty. Zastanawiam się jeszcze nad Kellys Magic Master, ma solidne komponenty za swoją cenę. Wypada dużo lepiej niż ten kross a6 ;)

tak samo jak koledzy wyżej,  do 3 tys rozważam Head x-shape II, Focus Black Forest 4.0, Author Traction, jest też na mojej liście head granger II ale to jest 29er i na moje 175cm może byc za duzy do ostrzejszej jazdy ;/

Napisano

tak samo jak koledzy wyżej,  do 3 tys rozważam Head x-shape II, Focus Black Forest 4.0, Author Traction, jest też na mojej liście head granger II ale to jest 29er i na moje 175cm może byc za duzy do ostrzejszej jazdy ;/

biker rzuciłeś rowerami z takiej rozpiętości cenowej że nawet nie ma jak porównać

Author 2400 a Focus 3500

Koper pamiętaj że rower+ty+plecak i kij wie co jeszcze włożysz na rower ma się zmieścić w 110kg(a zalecane 100) jeśli kupisz Krossa

Unibike ma 140kg, inne marki również mają więcej niż Kross

Moim zdaniem osprzęt ala Unibike Flite to jest optymalny wybór w każdym rowerze, SLX z tyłu starczy. po co więcej.

Kellys Magic Master fajny osprzęt i wygląd, ale to 26',

no i dokładać można tak do kwoty na rower w nieskończoność :)

Napisano

Znalazłem jeszcze coś takiego,co o tym myślicie?

www.sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=757&category_id=161&option=com_virtuemart&Itemid=156

Napisano

Zdecydowałem się na A8, ponieważ użytkownik tego forum, Moloch89 zaproponował fajny rabat. Pozostaje kwestia wielkości ramy, M czy L? Może ktoś posiada rower o podobnej geometrii i wzrost zbliżony do mojego i coś doradzi. Mój wzrost 181, odległość do krocza 83cm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...