mxostry Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Witam mam problem - kupilem pedaly platformy SPD i do tego nowe buty SHIMANO MTB SH-XC30 nie jezdzilem wczesniej z systemem spd . przy zakupie pedalow byly do nich bloki , przykrecilem te bloki i wyregulowalem obroty plusa na pedale na maxa czyli najciasniej . jednak bardzo latwo jest wypiac but, az zbyt latwo nie wiem czym to spowodowane po takim naciagnieciu silnym. wystarczy , że po lekkich nierównościach się przejade i od razu wypina mi się but. dodam jeszcze ze przy blokach byly te blaszki ale z instrukcji dodanej przy butach wychodzi na to , ze nie potrzeba ich przykrecac? powiedzcie czy sie myle czy musze przykrecic blaszki i gdzie je przykrecic ? do czego one slużą?
Bop3 Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Chodzi Ci o blaszki które na tym zdjęciu leżą na blokach, czy w bucie? Ja tak zbędnych elementów nie widzę. Jeżeli chodzi o samą siłę wypięcia popatrz dokładnie na pedały podczas regulacji, może masz zjechany gwint na śrubie regulacji. Powinno to podlegać gwarancji jeżeli pedały są nowe. Jeżeli używka to zdarza się znaleźć na aukcjach taka śrubka na wymianę.http://rowertour.com/media/products/4f0b330d64374fa9a6398d69e6eba10f/images/thumbnail/big_sh_xc30_srebrne_pd_m505_srebrne.jpg?updated_at=1364807101
mxostry Napisano 23 Maja 2013 Autor Napisano 23 Maja 2013 nie kolego zle napisalem, mam te buty jak na zdjeciu plus pedaly platformy kupilem nowe w sklepie za 139 2 dni temu i tam byly takie blaszki , jak wroce z pracy to zrobie zdjecie i wysle najwyzej bo ciezko mi to opisac
Manson Napisano 23 Maja 2013 Napisano 23 Maja 2013 Dokładnie. Wrzuć fotki to będzie wiadomo o jakie blaszki chodzi i wtedy będziemy mogli coś więcej powiedzieć. Napisz również jakie konkretnie pedały kupiłeś - marka/model. nie kolego zle napisalem, mam te buty jak na zdjeciu plus pedaly platformy kupilem nowe w sklepie za 139 2 dni temu i tam byly takie blaszki , jak wroce z pracy to zrobie zdjecie i wysle najwyzej bo ciezko mi to opisac
mxostry Napisano 23 Maja 2013 Autor Napisano 23 Maja 2013 koledzy sprawa rozwiazana. Glupio sie przyznac , ale przykrecilem bloki w butach na odwrot i przez to cale zamieszanie, po prostu tym trojkatem zamiast do gory to do dolu a prostokatem na odwrot itp. te blaszki to w ogole sa dolaczone do pedalow jak ktos nie ma butow shimano tylko samorobki czy cos takiego , wszystko jest juz ok . dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.