oconor Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Witam, po raz kolejny zwracam się do Was wszystkich z prośbą a zarazem pomocą w doborze roweru. Zostałem poproszony o pomoc w znalezieniu roweru dla Szefa mojego znajomego który polecił mnie jemu. Po rozmowie z nim wyszło na to że rower najlepiej jakby to był: - Cube - Hamulce hydrauliczne - Amorek z blokada hydrauliczną - Opony nie za szerokie, czyli najlepiej semi-slick, jakies 1,95 by starczyły maks - 80% asfalt 20% jakies polne dróżki - Może być również składany na bazie własnych upodobań a nie koniecznie kompletny Po tym mniej więcej opisie sygerowany byl rower CUBE LTD 2013. Po przeglądnieciu kilku ofert z Cuba bo to priorytet wytypowałem mniej więcej takie: http://allegro.pl/cube-ltd-sl-disc-nowa-sportowa-rama-mtb-20-cal-i3212257839.html http://allegro.pl/cube-ltd-disc-nowa-sportowa-rama-mtb-22-cale-i3194747691.htmlhttp://allegro.pl/rower-cube-analog-roz-18-kurier-0-i3250835053.html Oraz Unibike bo wiem że też są dobre, aczkolwiek nie każdemu podoba się ich wygląd http://unibike.pl/evolution.htmlhttp://unibike.pl/flite.html Z góry dziekuję za pomoc
rybciasum Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 szukasz roweru a w temacie pokazujesz ramy? he?
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 szukasz roweru a w temacie pokazujesz ramy? he? tak szukam roweru, nie będe zakladał dwóch tematów osobnych bo to raczej nie ma sensu. Ramy podałem bo tez chce się dowiedziec czy by się nadawały. W poscie napisałem że tez może być do złożenia a nie koniecznie gotowiec.
Manson Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 - Opony nie za szerokie, czyli najlepiej semi-slick, jakies 1,95 by starczyły maks - 80% asfalt 20% jakies polne dróżki W tej sytuacji lepszym pomysłem bedzie cross niż MTB. Może ten ? http://unibike.pl/zethosgts.html
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 W tej sytuacji lepszym pomysłem bedzie cross niż MTB. Hmm moze i masz racje, nie mogę tez powiedzieć że nie będzie to jazda zasem gdzies w teren, bo mi to powedział że większosc po asfalcie itd, no ale z jego wypowiedzi można było wywnioskowac że tak jakby też niby chciał coś troszke w teren od czasu do czasu. @Manson a co byś powiedział o tym Unibiku Flite mimo iż szerokie oponki ma
mmiksa Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Może 29er? na pewno lepszy na asfalt niż zwykły MTB. Chociaż ja bym celował w crossa. Zethos ma 28x1,6 więc nie są to aż takie cienkie opony..
mant3z Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Mam Flite, model z 2012. Opony ma takie nie miastowe, jeździć się da oczywiście, ja jednak miałem parcie na średnią prędkość więc wymieniłem na hurricane (mieszam asfalt z polnymi). Poza tym wygodny rowerek, dobry amorek, zrobiłem 1500km na nim, żadnych awarii... nic tylko czyścić, smarować, regulować i za***ć. W terenie chwalę sobie opony które są w stocku czyli RacingRalphy i cały napęd, ilość biegów, łatwoś obsługi i bardzo dobra kontrola. Hamulce to chyba jakieś średniaki, nie mam porównania... znawcy niech się wypowiedzą. Na początku go nienawidziłem, dupsko mnie bolała bo do siodełka nie przyzwyczajony no i masakryczny ból pleców bo nie wiedziałem, że siodełko to trzeba umieć ustawić. Poczytałem tu na forum, ustawiłem, teraz jak mam wszystko spasowane to tylko go chwalę. Co do CUBE, tą markę wybiorę przy zakupie następnego roweru.
Manson Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Crossy jak najbardziej nadają się w lekki teren (polne lub leśne drogi, mniejsze pagórki). Nie będziesz może na nim śmigał 30-40 km/h po korzeniach i kamieniach, ale do rekreacyjnej jazdy poza miastem będzie idealny. Co do Flite, to śmiało mogę powiedzieć, że świetnie jeździ się na nim w terenie, zarówno tym lżejszym jak i cieższym. Pokonałem na nim dopiero ze 100 km, ale probowałem go w tym czasie w różnych warunkach i jak na razie nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Hamulce i przerzutki działają bardzo dobrze. Przy stromych zjazdach nie miałem problemów z zatrzymaniem się w porę. Opony dobrze wgryzają się w ziemię a hamulce trzymają bardzo mocno. Nie jestem jeszcze w stanie powiedzieć czy nadaje się na dłuższe afaltowe trasy, ale czytałem opinie że oponki które ma, czyli Shwalbe RR szybko na takiej nawierzchni się zużywają. Przypuszczam, że nie będzie również zbyt wygodny na asfalcie ze względu na dość twarde i wąskie siodło. Gdybym wiedział, że będę więcej jeździł po asfalcie niż w terenie to z pewnością zdecydowałbym się na crossa.
mant3z Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Potwierdzam, RR na asfalcie ginie w oczach po każdych 100km Co do hamulców to może ja te hamulce mam już dobite albo zatłuszczone, no nie wiem, przednim koła nie zblokuje w terenie nawet jak na maksa ścisne. Tylni mi lepiej działa. Na zjazdach ich obecna skuteczność w zupełności wystarcza by nie wyłapać kory na zębach. Może tak ma być Crossy jak najbardziej nadają się w lekki teren (polne lub leśne drogi, mniejsze pagórki). Nie będizesz może na nim śmigał 30-40 km/gh po korzeniach i kamieniach, ale do rekreacyjnej jazdy poza miastem będzie w sam raz. Co do Flite, to śmiało mogę powiedzieć, że świetnie jeździ się na nim w terenie, zarówno tym lżejszym jak i cieższym. Pokonałem na nim dopiero ze 100 km ale probowałem go wtym czasie w różnych warunkach i jak na razie nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Hamulce i przerzutki działają bardzo dobrze. Przy stromych zjazdach nie miałem problemów z zatrzymaniem się w porę. Opony dobrze wgryzają się w ziemię a hamulce trzymają bardzo mocno. Nie jestem jeszcze w stanie powiedzieć czy nadaje się na dłuższe afaltowe trasy, ale czytałem opinie że oponki które ma, czyli Shwalbe RR szybko na takiej nawierzchni się zużywają. Przypuszczam, że nie będzie również zbyt wygodny na asfalcie ze względu na dość twarde i wąskie siodło. Gdybym wiedział, że będę więcej jeździł po asfalcie niż w terenie to z pewnością zdecydowałbym się na crossa.
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 Może 29er? na pewno lepszy na asfalt niż zwykły MTB. Chociaż ja bym celował w crossa. Zethos ma 28x1,6 więc nie są to aż takie cienkie opony.. Patrzyłem na te 29er na rózne modele ale jakoś przykuy mojej uwagi, wezmę je pod uwagę do pokazania ich Szefowi żey sam popatrzył na nie wizualnie. Mam Flite, model z 2012. Opony ma takie nie miastowe, jeździć się da oczywiście, ja jednak miałem parcie na średnią prędkość więc wymieniłem na hurricane (mieszam asfalt z polnymi). Poza tym wygodny rowerek, dobry amorek, zrobiłem 1500km na nim, żadnych awarii... nic tylko czyścić, smarować, regulować i za***ć. W terenie chwalę sobie opony które są w stocku czyli RacingRalphy i cały napęd, ilość biegów, łatwoś obsługi i bardzo dobra kontrola. Hamulce to chyba jakieś średniaki, nie mam porównania... znawcy niech się wypowiedzą. Na początku go nienawidziłem, dupsko mnie bolała bo do siodełka nie przyzwyczajony no i masakryczny ból pleców bo nie wiedziałem, że siodełko to trzeba umieć ustawić. Poczytałem tu na forum, ustawiłem, teraz jak mam wszystko spasowane to tylko go chwalę. Co do CUBE, tą markę wybiorę przy zakupie następnego roweru. Co do Flita to moim zdaniem byłby dobry, aczkolwiek z tymi oponami to racja że za szerokie są jak na asfalt w większości ale to nie problem wymienić je na węższe. I zastanawim się na których kołoach byłoby mu lepiej, nie jest Goś za wysoki, z 174 maks, waga szacuje na 80-90 kg, wiadomo na 28" lepiej się jeździ bo szybciej, ale jest podatniejsza bardziej na jakieś uszkodzenia niż 26" moim zdaniem.
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 Ja mam 175 i ramę 26" a wielkość ramy jaki masz w tym Flite do Twojego wzrostu ?
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 Rama 19" i jak się na niej czujesz gdy jedziesz po asfalcie, a przykładowo jak wjedziesz w las na jakiś czas ? bo jak cos to mysle żeby wybierac między tymi: http://unibike.pl/evolution.html http://unibike.pl/flite.html http://unibike.pl/zethosgts.html bądz faktycznie patrzeć za CUBami
mant3z Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Tak jak pisałem wcześniej, dopóki nie opanowałem ustawień siodła to nienawidziłem tego roweru Teraz już nieważne czy asfalt, czy polna czy las, nawet na poligonie w błocie świetnie się jeździ. Jeżeli jadę na Hurricane to na płytach "jumbo" dupsko boli jak cholera, amor też dużo nie pomaga, jest ciężko w tym przypadku. Natomiast jak założę Racing Ralphy to już lepiej się po nich jeździ.
szybkilopez Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Potwierdzam, RR na asfalcie ginie w oczach po każdych 100km Pytanie tylko jaka to wersja, bo na swoich evo zrobiłem 2 tysiące i nie widać żeby coś jej brakowało
Tofi Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 I zastanawim się na których kołoach byłoby mu lepiej, nie jest Goś za wysoki, z 174 maks, waga szacuje na 80-90 kg, wiadomo na 28" lepiej się jeździ bo szybciej, ale jest podatniejsza bardziej na jakieś uszkodzenia niż 26" moim zdaniem. tylko na zjazdach bo większe (tym samym cięższe) akumulują więciej energii - średnia prędkość zależy od rozmiaru łydy w calach . Mam 180cm, waga 80 kg i jeżdżę na 28'', bo mi wygodniej się jeździ (chodzi o rozstaw osi, bo trójkąt kierownica-siodło-pedały taki sam). Prawda jest taka, że jeżeli ów szef sam nie potrafi wybrać dla siebie roweru, to najlepiej mu będzie na trekkingu w kolorze czeronym z czarnymi felgami i bieżnikiem MTB.Trekking załatwi sprawę słabej kondycji, kolor czerwony - prędkości, czarny - wytrzymałości, a bieżnik - ego. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2
rybciasum Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 99% z tras które będzie pokonywać spokojnie da rade oblecieć na 28", nie rozumiem sensu pchania się w MTB do miasta...
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 Tak jak pisałem wcześniej, dopóki nie opanowałem ustawień siodła to nienawidziłem tego roweru Teraz już nieważne czy asfalt, czy polna czy las, nawet na poligonie w błocie świetnie się jeździ. Jeżeli jadę na Hurricane to na płytach "jumbo" dupsko boli jak cholera, amor też dużo nie pomaga, jest ciężko w tym przypadku. Natomiast jak założę Racing Ralphy to już lepiej się po nich jeździ. A jak myslisz jakby zachowywał się gdyby tak wsadził mu oponki 1,95 bądz 1,75 czy ma to sens ? oraz jakby to się wtedy przekładało na jazdę. Sam jezdze na 1,95 kiedyś z tyłu 1,95 a z przodu 1,75 i szarżowałem na trasah tylko mam trohę gorszego typu rower i nie jest porównywalny do tych, ale czułem sie świetnie. tylko na zjazdach bo większe (tym samym cięższe) akumulują więciej energii - średnia prędkość zależy od rozmiaru łydy w calach . Mam 180cm, waga 80 kg i jeżdżę na 28'', bo mi wygodniej się jeździ (chodzi o rozstaw osi, bo trójkąt kierownica-siodło-pedały taki sam). Prawda jest taka, że jeżeli ów szef sam nie potrafi wybrać dla siebie roweru, to najlepiej mu będzie na trekkingu w kolorze czeronym z czarnymi felgami i bieżnikiem MTB. Trekking załatwi sprawę słabej kondycji, kolor czerwony - prędkości, czarny - wytrzymałości, a bieżnik - ego. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 2 Hmm no też się zzasanawiałem nad tymi rodzajami kół dla niego, bo gdyby to było dla mnie to ja bym sobie sam składał jakiegoś lepszego niż gotowca kupował bo lubie pogrzebac przy sprzęcie i przy okazji zobaczyć jak cos jest zbudowane etc. A jak możesz się odnieśc do tych modeli co podałem ? 99% z tras które będzie pokonywać spokojnie da rade oblecieć na 28", nie rozumiem sensu pchania się w MTB do miasta... @rybciasum to co byś polecił w tym przedziale cenowym z CUBE lub UNIBIKE ?
rybciasum Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 W cube płacisz za marke, wziąłbym coś od unibike w tym przedziale cenowym i tyle...
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 W cube płacisz za marke, wziąłbym coś od unibike w tym przedziale cenowym i tyle... no też wychodze z tego samego załozenia bo jak tak patrze na specyfikację i porównuje cuba jakiegos do Unibika zethosa to jak na podobne ceny jednak unibike lepszy sprzet ma. Jedynie w tym przedziale to Unibike Zethos GTS no i ma też 28" koła co jest lepsze, a własnie dowiedzialem się ze dobrze by było przy 28" jemu jesli sie uda. No i co wazne ten model ma waskie opony bo 1,6 co byłoby idelane dla niego bo małe opory. Czy @rybciasum mozesz polecić jakiegos takiego Unibika na 28 jesli jest ich wiecej własnie maks nawet do 2900 zł. Nawet jakby były 26" ale na węzszych oponach niż 2,1.
mant3z Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 A jak myslisz jakby zachowywał się gdyby tak wsadził mu oponki 1,95 bądz 1,75 czy ma to sens ? oraz jakby to się wtedy przekładało na jazdę.am jezdze na 1,95 kiedyś z tyłu 1,95 a z przodu 1,75 i szarżowałem na trasah tylko mam trohę gorszego typu rower i nie jest porównywalny do tych, ale czułem sie świetnie. Schwalbe Hurricane które mam obecnie założone to 26x2.0. >>KLIK<< Nabite do 4.5, po asfalcie naprawdę dobrze się sprawują chodź w zakrętach bywają nadsterowne. W terenie bida jak się grunt robi sypki czy piaskowy, raz bym się prawie wyłożył przy 30km/h w zakręcie na szutrze. Na ubitym gruncie polecisz na nich jak na asfalcie. Na węższych nie jeździłem, zresztą nie wyobrażam sobie jakoś węższych w MTB, gdybać nie będę co do 1.75. Niech się wypowiadają Ci co na takich jeździli. Jako amator, potrafię na nim trzymać średnią nawet 30km/h, leciałem z górki prawie 70km/h, jeździłem w błocie pośniegowym czy samym śniegu. Nawet miałem 3 gleby na szybkich zjazdach w lesie właśnie na śniegu i powiem tyle, że to kawał solidnego roweru! Kiedy ja w zeszłym roku rozpytywałem się jaki rower kupić, też mi każdy radził bym brał crossa bo ja głownie po polach i asfalcie chciałem jeździć. No cóż jak tylko wsiadłem na rower to pokusa przemierzania trudnego terenu rosła masakrycznie. Nie żałuję swojej decyzji. Teraz marzy mi się CUBE Pytanie tylko jaka to wersja, bo na swoich evo zrobiłem 2 tysiące i nie widać żeby coś jej brakowało Jak mam Ci to sprawdzić? Zapewne jak to fabryka ładuje w standardzie to wybrali najbardziej budżetową wersję
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 Schwalbe Hurricane które mam obecnie założone to 26x2.0. >>KLIK<< Nabite do 4.5, po asfalcie naprawdę dobrze się sprawują chodź w zakrętach bywają nadsterowne. W terenie bida jak się grunt robi sypki czy piaskowy, raz bym się prawie wyłożył przy 30km/h w zakręcie na szutrze. Na ubitym gruncie polecisz na nich jak na asfalcie. Na węższych nie jeździłem, zresztą nie wyobrażam sobie jakoś węższych w MTB, gdybać nie będę co do 1.75. Niech się wypowiadają Ci co na takich jeździli. Jako amator, potrafię na nim trzymać średnią nawet 30km/h, leciałem z górki prawie 70km/h, jeździłem w błocie pośniegowym czy samym śniegu. Nawet miałem 3 gleby na szybkich zjazdach w lesie właśnie na śniegu i powiem tyle, że to kawał solidnego roweru! Kiedy ja w zeszłym roku rozpytywałem się jaki rower kupić, też mi każdy radził bym brał crossa bo ja głownie po polach i asfalcie chciałem jeździć. No cóż jak tylko wsiadłem na rower to pokusa przemierzania trudnego terenu rosła masakrycznie. Nie żałuję swojej decyzji. Teraz marzy mi się CUBE Rozumiem, no nie wiem zobaczymy może jeszcz ektoś sie wypowie co do opon i mże jeszcze będzie w stanie doradzi mi z tym rowerem, bo jak dla mnie to Flite jak najbardziej udany dla mnie by był. Ale wiadomo kazdy ma potrzeby na coś innego.
fero323 Napisano 22 Maja 2013 Napisano 22 Maja 2013 Rozumiem, no nie wiem zobaczymy może jeszcz ektoś sie wypowie co do opon i mże jeszcze będzie w stanie doradzi mi z tym rowerem, bo jak dla mnie to Flite jak najbardziej udany dla mnie by był. Ale wiadomo kazdy ma potrzeby na coś innego. zethos ma obręcze z 29era terenowe to raz, a opony można zmienić na 29tki i masz mtb na ramie crossa
oconor Napisano 22 Maja 2013 Autor Napisano 22 Maja 2013 zethos ma obręcze z 29era terenowe to raz, a opony można zmienić na 29tki i masz mtb na ramie crossa Ale czy jest sens na 28 pchać 29 ? i między innymi tutaj własnie chodzi o waskie oponki, a w MTB najlepiej dać trochę szersze żeby wiadomo trzymalo się to jakoś
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.