Skocz do zawartości

[do 1500 PLN] MTB / Cross męski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem,

Jako, iż trzeba w końcu się zmobilizować i zacząć coś ze sobą robić postanowiłem przyinwestować część swojego pocztu królów Polski w dwa kółka.

Poszukuję roweru do jazdy po mieście i okolicach; mam 185 cm wzrostu i moja waga nie przekracza 90 kg. Podejrzewam, że w niedługim czasie pokonywane trasy będą oscylowały w okolicach 30-40 km dziennie, a w weekendy możliwe, że więcej (niestety stary, wysłużony sprzęt zwyczajnie się rozpadł).

Po zapoznaniu się z kilkoma tematami zauważyłem, iż powszechnie polecane są:

Lazaro Integral V3

Kands Maestro

Z podobnego przedziału cenowego znalazłem jeszcze coś takiego:

http://www.bikeman.pl/rower-gorski-giant-revel-5-2012-p-1566.html

Nie zależy mi na żadnych bajerach, dodatkach, etc. (o ile w takim przedziale cenowym można w ogóle mówić o takowych), naklejka na ramie również nie ma znaczenia; najbardziej istotna jest bezawaryjność i solidne wykonanie.

Moje pytanie brzmi: który z powyższych, a może coś innego, byłby najlepszym wyborem?

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

Dwa pierwsze to dobry wybór. Giant niestety nie (klasa osprzętu trzy razy niższa niż u reszty). Dobrego Gianta w tej klasie cenowej się nie dostanie.

Napisano

Ten Giant to góral, więc na miasto i okolice lepszy będzie cross

Jeśli tylko masz możliwość zamówić jeden z tych dwóch pierwszych(z fabryki TRANSROWER) na allegro to bierz ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...