Skocz do zawartości

[narzędzia] Czy używacie jakiś rowerowych multitooli?

Daroufo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Używa\ł ktoś z Was typowo rowerowych multiooli z rozkuwaczem do łańcucha? Jak takie rzeczy spisują się w praktyce? Które firmy produkują wartościowe narzędzia Crank Brothers, Topeak?

Napisano

Niestety im więcej bajerów w takim kluczu tym gorzej nim się operuje. Jeśli potrzebujesz takie ustrojstwo na maratony/dłuższe wypady czy wycieczki to może być ze skuwaczem a jeśli nie to lepiej kupić osobno multitool z imbusami i śrubokrętami i osobno skuwacz. To jest tylko moja opinia. Mam jakiś multi authora za 30 zł i daję radę, dłubię nim ciągle przy swoim rowerze i nawet ostatnio miałem okazję złożyć rower znajomemu :D Śrubki fakt, potrafią poluzować się ale to nie problem.

Napisano

Crank brothers robi bardzo dobre multitool'e jak i ogólnie części rowerowe. Znam markę, ich produkty i mogę śmiało polecić!.

Napisano

Też mam w plecaku Lezyne, ale w domu zwykłe narzędzia. Czasem multitool się przydaje, jak nie chce mi się targać całej skrzynki :P

Napisano

Używam Lezyne Blox 23 i nie narzekam. Jest duży ale nie ma żadnych problemów z wygodą w użytkowaniu. No, ma jedną wadę, cena.

Napisano

A jaki model Topeaka? Kusi mnie Topeak Hexus ale widząc tą fotkę nieco mnie zniechęcił :thumbsup:  65ac51c88da03d395c891210.L.jpg

Może traktor próbował naprawić  :icon_wink:

Napisano

Topeak to kojarzy mi się raczej z dobrą jakością - błotniki, torby :)

Ja używam multitoola od Kellysa, kupiłem w tamtym roku za jakieś 25zł i sprawdza się świetnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...