Skocz do zawartości

[1200-1600] Rower 25km dziennie - szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

proszę o wybór roweru, który będzie służył mi jako środek transportu. Docelowo 12km do pracy i powrót, a więc ok 25km dziennie. Oczywiście w sezonie, zimą mam zamiar jeździć samochodem. Rower ma być moim przyczynkiem do zrzucenia wagi (ok 110kg) i to jest główny motyw, jakim się kieruje przy zakupie. 

Więcej szczegółów nie podam, bo nie jestem fachowcem odnośnie osprzętu rowerowego, oczywiście poza ceną. Byłbym niezmiernie wdzięczny, jeżeli uda się coś znaleźć w granicach 1200 - 1600 zł. (1600, jeżeli faktycznie podniesie komfort i wytrzymałość). Droga, którą mam do pokonania, to asfalt (specjalny pas dla rowerów). Zależy mi na dość szybkim i komfortowym przemierzaniu mojej trasy. Liczę się oczywiście z tym, że zanim zacznę pokonywać trasę, muszę organizm do tego przygotować, co już jakiś czas czynię  :)

Wygląd (design) czy budowa roweru nie mają żadnego znaczenia (damka czy nie)... przede wszystkim komfort jazdy.

Pozdrawiam i liczę na Was

Paweł

Gość TheMan
Napisano

Witam,

proszę o wybór roweru, który będzie służył mi jako środek transportu. Docelowo 12km do pracy i powrót, a więc ok 25km dziennie. Oczywiście w sezonie, zimą mam zamiar jeździć samochodem. Rower ma być moim przyczynkiem do zrzucenia wagi (ok 110kg) i to jest główny motyw, jakim się kieruje przy zakupie. 

Więcej szczegółów nie podam, bo nie jestem fachowcem odnośnie osprzętu rowerowego, oczywiście poza ceną. Byłbym niezmiernie wdzięczny, jeżeli uda się coś znaleźć w granicach 1200 - 1600 zł. (1600, jeżeli faktycznie podniesie komfort i wytrzymałość). Droga, którą mam do pokonania, to asfalt (specjalny pas dla rowerów). Zależy mi na dość szybkim i komfortowym przemierzaniu mojej trasy. Liczę się oczywiście z tym, że zanim zacznę pokonywać trasę, muszę organizm do tego przygotować, co już jakiś czas czynię  :)

Wygląd (design) czy budowa roweru nie mają żadnego znaczenia (damka czy nie)... przede wszystkim komfort jazdy.

Pozdrawiam i liczę na Was

Paweł

http://www.forumrowerowe.org/topic/136753-lazaro-integral-v3/

http://allegro.pl/king-of-the-road-2013-lazaro-integral-v3-na-alivio-i3175786592.html

Gość TheMan
Napisano

Wielkie dzięki za szybką podpowiedź, jest tylko mały problem - nie mogę znaleźć go w sprzedaży. Link do allegro też nieaktualny. / pozdrawiam

Według sprzedawcy jutro powinna być wystawiona nowa aukcja z tymi rowerami.

Napisano

Z ciekawości, zdradź gdzie jest te 12  km ciągłego asfaltowego pasa rowerowego, bo mam zamiar się tam przeprowadzić :woot:

https://maps.google.pl/maps?saddr=Szkolna+106,+Lelis&daddr=Ostro%C5%82%C4%99ka,+Goworowska+3&hl=pl&ie=UTF8&ll=53.142652,21.669502&spn=0.176073,0.528374&sll=53.077374,21.589113&sspn=0.17634,0.528374&geocode=FdGbKwMdM_tIASmrBJJxFhUeRzGZxj1qZIyOlA%3BFezwKQMd3iRJASlBv3-JhUEeRzEmUNyuOa996Q&t=h&mra=ls&z=12

85% mojej trasy ma wyznaczoną ścieżkę rowerową :)

trasa na linku, to trasa od mojego domku do miejsca pracy

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...