Skocz do zawartości

[kask] wkładka do Rudy Project - gdzie kupić?

Jusia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich Forumowiczów.

Mam od pewnego czasu problem z wkładką do kasku Rudy Project. Ponieważ kask ma już dobre parę lat i wkładka mocno się już wysłużyła, chciałabym ją wymienić. Niestety ten model kasku prawdopodobnie nie jest już produkowany, więc zakup takiej wkłądki nie jest rzeczą prostą. Szukałam w sklepach internetowych i na Allegro, niestety nie udało mi się takiej wkłądki znależć. Proszę o radę, gdzie mogę zdobyć taką wkładkę, czy próbować dopasować wkłądkę z kasku innego producenta, czy próbować zrobić coś "domowym sposobem", czy od razu pomyśleć nad zakupem nowego kasku...?

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Napisano

Gregorio o ile dobrze kojarzę jest dystrybutorem na Polskę tej marki. Pytaj tam.

Napisałbyś jeszcze jaki to model, byłoby nam prościej.

Napisano

Jedyne napisy na kasku poza nazwą producenta to:" PAAKA" oraz "Air System Project". Kask został zakupiony ponad 10 lat temu więc karton został dawno wyrzucony.W tamtych czasach nie było jeszcze w Polsce zbyt dużego wyboru wśród modeli kasków zwłaszcza w małych rozmiarach, więc zbytnio nie przykładało się do tego wagi...

Napisano

Trzeba było od razu, że masz kask "retro". Znalezienie czegokolwiek do twojego kasku graniczy z cudem, a moim zdaniem jest nie wykonalne. 

Napisano

Dzięki za pomoc. Uszkodzenie wkładki tymczasowo załatałam przy pomocy igły i nitki, ale nie wiem jak ta prowizoryczna naprawa wytrzyma czyszczenie czy pranie, dlatego planuję zakup nowego kasku, choć stary sobie zostawię, bo szkoda go wyrzucać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...