nopel Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Witam. Budżet malutki, ale przerzutka którą mam teraz (acera) jest już stara i zużyta. Niby wiem że powinno się wymienić także łańcuch, lecz nie mam kasy (chyba że do 100zł kupi sie przerzutke i sensowny łańcuch). Kaseta 8 biegowa, oznaczenia nie pamiętam, w każdym razie jakaś klasa pokroju altus/alivio pewnie. Jeżdżę głównie w terenie.Co kupić?
artex232 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Mam alivio na 9rz. Spisuje się super. Więc polecam Ci tą przerzutkę
nopel Napisano 14 Maja 2013 Autor Napisano 14 Maja 2013 Ok, chyba tak zrobię, wszyscy owe Alivio polecają.Inne pytanie, mianowicie łańcuch jest także zużyty, za to kaseta i korba są ok (zęby mają dobry kształt), czy mogę wymienić sam łańcuch? Łańcuch jest to najgorszy syf jakiś, który jest jednorazowy tj raz wyjmiesz trzpień i już go nie włożysz wszystko się krzywi, więc chciałbym go wymienić - co ciekawe ma logo shimano...Nie chcę wymieniać kasety i korby, bo wiadomo jakie to koszta, a zęby są ok.
artex232 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Oczywiście możesz wymienić sam łańcuch, ale możliwe że przez ok. kilkanaście-dziesiąt kilometrów będzie przeskakiwał na kasecie. Ale zbytnio większego problemu nie powinno być.
nopel Napisano 14 Maja 2013 Autor Napisano 14 Maja 2013 To znowu pytanie, co z tanich łańcuchów shimano ?
artex232 Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Może dołóż trochę bo jednak te tańsze łańcuchy to po małym przebiegu się albo zrywają albo kończą swój żywot w inny sposób. Mam SRAM-a PC-850- jest super jak na swoją cenę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.