olo1990pl Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Witam. Posiadam taki rower: Jest to dokładnie Epple Quinto z roku 1987 (taki rok jest napisany na piastach). Rower początkowo był typowym turystycznym, ale postanowiłem z niego powoli robić rower do szybszej jazdy. W listopadzie padła tylna ośka, którą wymieniłem i zrobiłem od tamtego momentu 400 km. W sobotę robiłem serwis (Co wiązało się z wywaleniem przy okazji zbędnego metalu i zmianą tylnego hamulca na "normalny" który działa) i odkryłem, że konus po jednej stronie jest przytarty. Dzisiaj z kolei w czasie czyszczenia obręczy odkryłem, że jedna szprycha pękła przy piaście. I teraz pytanie - czy ktoś może polecić mi jakieś w miarę wytrzymałe (mam ~87kg) i nie drogie koła (do 150zł)? Czy może tymczasowo jeszcze pomęczyć tą piastę, ale zmienić szprychy lub dopleść tą pękniętą samemu (koło nie jest krzywe - maks 1,5 mm odchyłu na boki, nie widać by zrobiło się jajo)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.