Orioon Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Hej, otóż mojej siostrze bardzo spodobał się ten rower: http://allegro.pl/rower-24-mtb-full-21-v-shimano-tarcza-i3236401523.html Problem jednak wygląda tak, że rama Jego to 15,5 cala, a wyliczając według tego (http://www.rower.com/archiwum.php?art=2831) poradnika moja siostra minimalny rower powinna mieć 15,87, czyli przyjmijmy, że około ~15,9 cala. Oczywiście rower nie ma być na sezon, toteż chyba lepiej kupić większy (ja tak na swoją Komunię siedem lat temu miałem, dostałem Krossa, koła 26 cali, rama jak dla dorosłego i do tej pory się sprawuje, tylko przerzutki szwankują). Powiedzcie, jak to jest. Mierzyłem dla roweru górskiego według tego poradnika, to dobrze? Noga od podłoża do krocza to 64cm. Pozdrawiam! Edit. Panie moderatorze, 700zł to nie jest górna granica, może być trochę więcej.
Terrqge Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Nie pakuj się w takie makrokesze, oszczędzisz nerwów zarówno jej jak i siebie, full na tarczówkach w takiej cenie niezależnie jakby wyglądał nigdy nie będzie dobrym wyborem.
Orioon Napisano 13 Maja 2013 Autor Napisano 13 Maja 2013 W takim razie od jakiego kosztu zaczynają się te porządne?
Terrqge Napisano 13 Maja 2013 Napisano 13 Maja 2013 Nie mówię, że za taką cenę nie można już kupić roweru dla dziecka, aczkolwiek mówimy tu o sztywnej ramie, najlepiej sztywnym widelcu (te plastikowe uginacze z przodu to tylko niepotrzebny ciężar) i o zwykłych v-kach, tematów na temat wyboru roweru dziecka jest kilka, poszukaj troszkę, co do rozmiaru niestety Ci nie poradzę, ale najlepiej, żeby dziecko usiadło, przejechało się i zadecydowało czy jest mu wygodnie czy nie, bo tak na ślepo celować nie wiem czy jest sens.
Orioon Napisano 13 Maja 2013 Autor Napisano 13 Maja 2013 Okej, rozumiem, przeszukam. A co do tego, by usiadła, przejechała się, to niestety może być problem, bo mieszkamy przy małym miasteczku z jednym/dwoma sklepami rowerowymi, może akurat tam coś trafię, ale raczej to będzie albo za drogie, albo słabe.
Terrqge Napisano 14 Maja 2013 Napisano 14 Maja 2013 Mimo wszystko może warto jednak odwiedzić lokalne sklepy a jakby coś się trafiło fajnego, ale za drogiego można zmierzyć a potem kupić taki sam taniej w internecie. /wytapatalkowane z soli
Orioon Napisano 14 Maja 2013 Autor Napisano 14 Maja 2013 W sklepie rowerowym tylko Romety po 600zł... :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.