Skocz do zawartości

[spinka do łąńcucha] 10s jaka polecacie?

farmer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie dziś na zawodach zerwałem spinkę WIPPERMANN CONNEX LINK. była ona prawie nowa - przebieg jakieś 500km a tania nie jest bo jakieś 30 PLN. Pytaniko czy miałęm pecha czy te spinki do 10 rzędowych napędów tak mają?

Jaką byście polecili dodam że chcę mieć możliwość rozpinania (nie spinki jednorazowe)

Napisano

Decathlon - blister, a w nim 2 spinki 10sp za 20 pln. Blister wygląda niepozornie a to produkt KMC CL-559 czyli bardzo dobra spinka do łańcuchów 10sp.

Napisano

Czyli mówicie że KMC jest godna uwagi. A jak wygląda jej rozpięcie? da się to rękoma zrobić czy trzeba mieć kombinerki?

Napisano

Mam spinkę Kmc 10s i powiem że pierwsze 3-4 razy bardzo trudno ją rozpiąć, nie poradzisz sobie bez mocnego kliknięcia kombinerkami, sam byłem zdziwiony jak mocno musiałem ścisnąć kombinerki by spinka się przekosiła, za to trzyma się wyśmienicie.

Napisano

No connexa rozpinałem rękami i tez trzymała wyśmienicie a wyrwał się trzpień a nie rozpięła się sama. No ale nic czas sprawdzić KMC

Napisano

Nigdy nie miałem problemu ze spinkami srama, zarówno 9 jak i 10 rzędowymi. Zdejmuje się je i zapina ręcznie, bez użycia narzędzi.

Napisano

Konkluzja jest taka, ze z ta sama spinka mozna poradzic sobie rekami lub konieczna jest pomoc narzedzia, nie ma na to reguly.

Temat spinek i ich obslugi byl juz poruszany. Tu chyba wiecej juz sie nie da dodac.

Napisano

Nigdy nie miałem problemu ze spinkami srama, zarówno 9 jak i 10 rzędowymi. Zdejmuje się je i zapina ręcznie, bez użycia narzędzi.

Chciałbym zobaczyć jak ktoś rozpina spinkę  srama 10 powerlock  ręcznie bez narzędzi :P .  

Napisano

Spinki sram'a rozpinałem ręcznie dziesiątki razy, oczywiście czasami trochę się człowiek pomęczy ale zawsze puści, trzeba wypracować sposób, ja jednocześnie cisnę do środka i luzuję na boki, to zawsze działa, nigdy nie używałem żadnych narzędzi.

Napisano

Spinka KMC zakupiona czeka na niedzielne testy w Złotym Stoku :). Jak ta zawiedzie kolejna będzie SRAM'owska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...